Facebook

בשר בקר מוקפץ בטעם אסיאתי עדין

מתכונים

מתכון בשר ( יחסית דל שומן ) בטעם עשיר אסיאתי שיהווה גיוון וגם פינוק כמנת חלבון. מתכון מומלץ למי שאוהב מנות בשריות מתקתקות. המתכון מתאים למטרות ירידה במשקל, לספורטאים, עלייה במסת השריר, סוכרתיים. המתכון אינו מכיל גלוטן.
מצרכים                                                                                   

•  ½ קילו בשר בקר - פילה/ סינטה, חתוך לפרוסות ולרצועות דקות.
•  כף ג'ינג'ר – לקצוץ קטן.
•  4 שיני שום – לפרוס דק.
•  3 גבעולי בצל ירוק – לפרוס דק.
•  בצל לבן בינוני – לחתוך לרצועות.
•  ¼ כפית מלח.
•  ¼ כפית פלפל שחור גרוס.
•  כף שמן זית.

רכיבים לרוטב:
•  כף רוטב פונזו/ סויה.
•  כף סילאן.
•  כף חומץ תפוחים.
•  ½ כפית קורנפלור.
•  ¼ כפית שמן שומשום.

אופן הכנה                                                                               

לערבב בצלוחית את הבצל עם 1 כף שמן. 

לחמם מחבת על אש גבוהה ולהוסיף את הבצל. כעבור 3-4 דקות, כאשר הבצל מזהיב במקצת, יש להוסיף את החלק הלבן של הבצל הירוק ( לשמור בצד את החלק הירוק להוספה בסוף ) הג'ינג'ר והשום ולערבב כדקה- שתיים. להוציא מן האש ולהניח בצד בצלוחית.

באותו מחבת חמה, לשים את הבשר, לערבב/ להקפיץ למשך כ 5-7 דקות עד שמקבל גוון מכל צידיו.
להוסיף מלח ופלפל שחור ולערבב.

לערבב בכלי קטן: קורנפלור, רוטב פונזו/ סויה, סילאן, חומץ תפוחים, שמן שומשום.

להוסיף את תכולת הכלי הקטן לבשר שבמחבת, לערבב כדקה שתיים.
להוסיף גם  את תכולת הצלוחית, לערבב למשך כ 3-5 דקות.
לפזר את החלק הירוק של הבצל הירוק ולהגיש. 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 226 קק"ל.
פחמימות: 7.5 גר'.
חלבונים: 40 גר'.
שומנים: 9 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה
½1 ​מנת חלבון,

מנת שומן. 
בתאבון