איך מתמודדים עם אכילה רגשית?
לאכילה רגשית מספר סיבות, יכול להיות שמדובר בסיבה שעדיין לא ברורה לכם ונמצאת בתת מודע, לדוגמה: סיבות הקשורות לילדות, אירועים שהשאירו בכם צלקות נפשיות, דימוי גוף שלילי, הענשה עצמית ועוד.
הגורמים לאכילה רגשית מהווים את התשתית, אך ישנם טריגרים לאכילה רגשית – אלו גורמים להתפרצותה מפעם לפעם וחשוב לזהותם.
זיהוי טריגרים רגשיים: נסו לזהות אלו סיטואציות גורמות לכם לאי נוחות. אלו יכולות להיות סיטואציות המתרחשות בעבודה, בחיים האישיים עם חברים ובני משפחה.
במידה ויש לכם רשימה של גורמים לאכילה רגשית, נסו לחשוב על התדירות בה אתם נתקלים בהם ועל דרכי התמודדות מלבד אכילה - למשל, במקרה של חוסר פרגון במקום העבודה או מריבה עם בן משפחה – מה אתם יכולים לעשות מלבד לגשת לאוכל.
פעילות גופנית, מדיטציה או שיטות להרגעה עצמית עשויים לגרום לכם להסיט את המיקוד מהאוכל.
אם מצאתם ששיטות אלו אינן יעילות עבורכם ( אולי לא בשלב ההתחלתי ) מומלץ להכין רשימה של ארוחות מרגיעות אבל בריאות – למשל, מתוק יכול להיות יוגורט עם גרנולה במקום שוקולד, טוסט מפנק יכול להחליף פיצה או מאפים עתירי שומן, פרוסת לחם עם טחינה גולמית וסילאן יכולה להחליף שוקולד ואם הגעתם לדרגה שתכינו לעצמכם סלט ירקות מפנק, הרי שאתם כבר מאסטרים!!!
אלו מיומנויות של מחשבה שניתן לסגל עם הזמן.
ברגע שתצליחו להתמודד עם מצבים אלו על ידי ויסות האכילה, תרגישו תחושת הישג ושליטה – תשברו את מעגל הקסמים.
כלים לטיפול
כלים פסיכולוגיים - סדנאות למודעות עצמית, שיחה עם איש מקצוע, רכישת כלים כגון דימיון מודרך, יכולים לעזור לכם לזהות את הסיבות לאכילה ולהתמודד אתה מבחינה רגשית. זכרו אכילה רגשית היא רק הסימפטום ולא הגורם הראשוני, כמו שפעמים רבות כאבי ראש הינם סימפטום של בעיה אחרת בגוף ואם נקח אקמול בכל פעם שכואב לנו הראש לא נוכל לפתור את עצמנו מהבעיה העיקרית אלא רק נגרום להקלה זמנית.
כלים תזונתיים - זה התפקיד שלנו. נשמח אם תשתפו אותנו, אנו נוכל להציע לכם דרכי התמודדות עם אכילה רגשית על ידי הצעת חלופות יצירתיות ומפנקות - לאוכל "המזיק", איזון התחושה שיצאתם מהמסלול והצעת דרכי "איפוס" וחזרה מהירה לשליטה, ליציבות ולהשגת המטרות שלכם.
לבריאות ואיכות חיים.