היתרון הבריאותי הטמון באכילת מזונות אשר מכילים איזותיאוציאנט, הינו הפחתת הסיכון לחלות בסרטן.
לאיזותיאוציאנט, תכונות כגון: עידוד הפרשת חומרים קרצינוגניים מגוף האדם, על ידי עיכוב אנזימים אשר הופכים חומרים לחומרים קרצינוגניים, על ידי עידוד יצירת אנזימי שלב II, אנזימים אלו גורמים להפרשת חומרים קרצינוגניים מגוף האדם, הגנה על ה – DNA, מניעת שגשוג תאים סרטניים באופן בלתי רצוי וגרימת מוות לתאים אלו.
תרכובות מסוג איזותיאוציאנט מסווגות כגויטרוגנים – תרכובות אשר עשויות להפחית את יכולת בלוטת התריס – תירואיד, לקשור יוד לשם ייצור תקין של הורמוני הבלוטה – T3,T4 הורמוני בלוטת התריס מווסתים את קצת חילוף החומרים של כל תאי הגוף. לפיכך צריכת כמויות גדולות של מזונות אשר מכילים איזותיאוציאנט באנשים אשר סובלים מתפקוד גבולי של בלוטת התריס או מבלוטת תריס שאינה מתפקדת כראוי – היפותירואידיזם, עשוי להחריף מצבים אלו.