Facebook
מתכון מומלץ לחג הפורים. מי שרוצה לשמור על רוח החג אך גם על הבריאות והמשקל, מוזמן להכין את המתכון ובתאבון :-)
מצרכים                                                                                   

• 100 גרם חלבון סויה.
• 50 גרם קמח כוסמין.
• 100 גרם נוזל אגוזי קוקוס דל שומן.
• 110 גרם חלב סויה לייט.
• 10 מיליגרם סוכרלוז נוזלי.
• 1/2 כפית אבקת אפיה.
• גרם קליפת לימון גרוס.
• ביצה M.
• 2 כפות מים.
• 1/2 כפית תמצית וניל.
• 1/8 כפית מלח מועשר ביוד.
• 150 גרם מלית תמרים.
• 15 גרם שברי אגוזים.




אופן הכנה                                                                               

מחממים מראש את התנור ל- 160 מעלות.
מניחים בקערה עמוקה לפי סדר המצרכים עד וכולל גרידת לימון. מערבבים עם מעבד מזון לקבלת מרקם פירורי.

טורפים ביצה עם 2 כפות מים בכלי נפרד. מוסיפים לקערה את הביצה הטרופה, תמצית וניל ומלח. מערבבים כדקה עם מעבד מזון לקבלת מרקם בצקי. מהדקים את הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ 30-40 דקות.

מוציאים מהמקרר ומכינים עיגולים קטנים דחוסים, שימו לב בהתחלה כל אחד שוקל 20 גרם. מועכים עם היד ומרדדים כל עיגול בעזרת מערוך, קורצים עיגולים בקוטר של כ 7-8 ס"מ, את השאריות מחזירים לקערה וכך הלאה עד שנוצרים כ 25 עיגולים במשקל של כ 14 גרם בממוצע לכל אחד.  

טיפ: מניחים נייר אפיה מהודק היטב על משטח העבודה ומרססים קלות שמן זית עליו וגם על המערוך, מדי פעם בכמות קטנה של כ 5 גרם לסך כל עבודת הכנת העיגולים. אפשר להניח טיפה על כף היד. להקפיד על נוכחות שמן שמצד אחד לא יהיה שמן מדי ומצד שני שלא יתייבש ויקרע.

בכלי קטן נפרד – מערבבים מלית תמרים ושברי אגוזים.
שמים במרכז כל עיגול כ 5 גרם מלית, תופסים 3 פינות ויוצרים את צורת האוזן המן. מהדקים היטב את הקצוות ואם נקרע תעבדו על משטח העבודה בעדינות ותצמצמו קרעים בהדבקה כמה שניתן. לא לדאוג בסוף הם יוצאים יפים וטעימים.

מניחים נייר אפייה על תבנית ומרססים כ 5 גרם שמן זית. מניחים את כל 25 אוזני המן ומכניסים לתנור למשך כ- 20-25 דקות.
מוציאים שיתקררו לטמפרטורת החדר ובתאבון 


המתכון מתאים להכנת 25 יחידות. 
ניתוח תזונתי ליחידה
ערכים למנה.
קלוריות: 45 קק"ל.
פחמימות: 5.4 גר'.
חלבונים: 4 גר'.
שומנים: 0.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1/3 מנת פחמימה,
 1/4 מנת חלבון.
בתאבון


אוזני המן מועשרים בחלבון