• 400 גרם שעועית ירוקה שלמה ( ½ שקית סנפרוסט קפואה )
• 400 גרם גזר גמדי ( ½ שקית סנפרוסט קפוא )
• 1 בצל אדום גדול – 330 גרם – חתוך לעיגולים.
• 6 שיני שום – 18 גרם - לקצוץ.
• רוטב סויה – 2 כפות .
• סוכר חום – כפית.
• שומשום – 2 כפות – 6 גרם.
• פלפל שחור  ¼ כפית/ לפי טעם
מצרכים
מרתיחים מים בסיר גדול. מניחים את השעועית והגזר הקפואים ומביאים לרתיחה שניה.
מקטינים את הלהבה וממשיכים בישול למשך כ 7 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
מחממים מחבת ווק, שמים 1 כף שמן זית, בצל אדום וסוכר, מערבבים למשך כ 5 דקות עד שהבצל רך.
מוסיפים 1 כף שמן זית,  את השום הקצוץ, מערבבים כדקה-שתיים. מוסיפים את הגזר הגמדי והשעועית ומערבבים.
מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הרוטב סויה והפלפל השחור ומערבבים מדי פעם למשך כ 7 דקות. מכסים ומניחים את מחבת הווק בצד.
בינתיים, מחממים מחבת קטן, ללא שמן  וקולים את השומשום כ 3 דקות עד שמזהיב. מוסיפים למחבת ווק ומערבבים.
בתאבון... 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות גדולות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 148 קק"ל.
פחמימות: 29.2 גר'.
חלבונים: 5.4 גר'.
שומנים: 1.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה.
בתאבון

מתכונים

שעועית ירוקה וגזר גמדי ברוטב סויה 
ושומשום













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!