•  600 גרם טופו- חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ- 2 ס"מ.
•  2 פלפלים גדולים ירוקים- חתוכים לקוביות בגודל 1.5- 2 ס"מ
 
רכיבים לרוטב:   
 
•  רכיבים לרוטב ברביקיו
•  1 כף רוטב סויה
•  1 כף חומץ בלסמי
•  1 כף דבש
•  1/4 כוס קטשופ
•  1 שן שום גדולה כתושה
•  קומץ פלפל שחור גרוס 
 
מצרכים
אופן הכנה
1. יש לחמם כ 5 דקות תנור בחום של 180 מעלות.
2. יש לערבב היטב את חומרי הרוטב בקערה.
3. יש לנעוץ בכל שיפוד 4 קוביות טופו, ובניהם 4 קוביות פלפל ירוק.
4. יש להבריש היטב את הרוטב כולו על 12 השיפודים.
5. יש להניח את השיפודים על תבנית המרופדת בנייר אפיה ולהכניס לתנור החם,
כעבור 20 דקות יש להפוך את השיפודים, ולהשאיר בתנור כ 15- 20 דקות נוספות, 
עד שהטופו והפלפלים זהובים.
 
 
המתכון מתאים להכנת 12 שיפודים. 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 50 קק"ל.
פחמימות: 4 גר'.
חלבונים: 4.2 גר'.
שומנים: 2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1/3 מנת פחמימה,
1/4 מנת חלבון.
רכיב כמות כללית כמות לשפוד
קלוריות 602 50.17
פחמימות ( גר' ) 48.87 4.07
סיבים ( גר' ) 4 0.33
חלבונים ( גר' ) 50.97 4.25
שומנים ( גר' ) 24.4 2.04
שומן חד בלתי רווי ( גר' ) 0.05 -
שומן רב בלתי רווי ( גר' ) 0.26 0.02
שומן רווי ( גר' ) 1.57 0.13
נתרן ( מ"ג ) 2005 167
אשלגן ( מ"ג ) 585 48.75
סידן ( מ"ג ) 928 77.33
ברזל ( מ"ג ) 1.4 0.12
מגנזיום ( מ"ג ) 33 2.75
אבץ ( מ"ג ) 0.4 0.03
זרחן ( מ"ג ) 66.32 5.53
ויטמין C ( מ"ג ) 168 14
ויטמין B1 ( מ"ג ) 0.17 0.01
ויטמין B2 ( מ"ג ) 0.11 0.01
ויטמין B3 ( מ"ג ) 1.98 0.17
ויטמין B6 ( מ"ג ) 0.55 0.05
ויטמין B12 ( מק"ג ) 0 0
חומצה פולית 49 4.08
ויטמין A ( מק"ג ) 55.9 4.66
ויטמין E ( מ"ג ) 1.97 0.16
 

מתכונים

שיפודי טופו ברוטב טריאקי













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!