•  ספל אורז עגול  - 240 גרם.
•  כרישה- 150 גרם.
•  בצל בינוני – 200 גרם.
•  2 יחידות פטריות מלך היער -  130 גרם סה"כ.
•  6 יחידות פטריות פורטבלה – 200 גרם סה"כ.
•  ¼ כוס שמנת לבישול 15% שומן – 60 גרם.
•  סיר קטן ציר ירקות.
•  2 כפות שמן זית.
•  כפית מלח.
•  1/8 כפית פלפל שחור גרוס.
מצרכים
לחתוך את הכרישה לטבעות דקות. את הבצל לחתוך לטבעות וכל טבעת לחתוך לשמינייה. לחמם סיר גדול על אש גבוהה, לטגן  בשמן את הכרישה והבצל. לערבב כ- 5-7 דקות עד אשר יזהיב.

להוסיף את האורז העגול ומעל את ציר הירקות בגובה של האורז, לבחוש 2-3 פעמים, לנער את הסיר, כך שהנוזלים ייטמעו באופן אחיד  ולחכות ( לא  לערבב שוב ) עד שהנוזלים נספגים. כל דקה - שתיים, כשהאורז נספג ( גם תשמעו רעש כשכבר אין מים ) מיד להוסיף שוב ציר ירקות בגובה האורז ושוב לערבב כ 2-3 פעמים ולחכות עד שהנוזלים ייספגו וכך הלאה עד שהריזוטו מוכן, כלומר האורז רך, אך לא מאד. 

טיפ: חשוב להיות עירניים לשלב שבו מוסיפים את הציר ירקות, מצד אחד שהאורז לא ידבק לסיר בגלל חוסר במים ומצד שני לא לשים ציר ירקות עוד לפני שהנוזלים הקודמים נספגו.
לחתוך את הפטריות פורטבלה לקוביות  ואת פטריות מלך היער לטבעות ואותן לחצות לחצי ירח. לחמם מחבת על אש גבוהה, לרסס תרסיס שמן ולטגן את הפטריות תוך כדי ערבוב כ 7-10 דקות, עד אשר הנוזלים שהפטריות מפרישות יצטמצמו.

להוריד לאש בינונית את סיר הריזוטו, להוסיף לסיר את הפטריות המטוגנות, את השמנת, מלח ופלפל, לערבב כ- 2-3 דקות. להסיר מן האש, להניח בצד למשך כ- 5 דקות, שיתקרר במעט ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 328 קק"ל.
פחמימות: 57 גר'.
חלבונים: 7 גר'.
שומנים: 8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
4 מנות פחמימה,
מנת שומן.
בתאבון












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
הצעת הגשה  - תוספת כף גדושה של גבינת פרמז'ן - 15 גר' למנה. 

מתכונים

ריזוטו פטריות מוקרם