•  ¼ קילו הודו טחון.
•  ¼ קילו עוף טחון.
•  2 בצלים גדולים – 550 סה"כ.
•  1 ביצה - Large.
•  אטריות נודלס – 140 גרם סה"כ.
•  3 כפות פירורי לחם – 30 גרם סה"כ.
•  2 לימונים קטנים – 140 גרם סה"כ.
•  3 יחידות שום – 12 גרם סה"כ.
•  צרור פטרוזיליה – 30 גרם.
•  5 גבעולי טימין.
•  ¼ כפית מלח.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
מצרכים
מחממים מחבת על אש גבוהה, מרססים עם תרסיס שמן ומטגנים בצל אחד במשך כ 7-10 דקות עד אשר מזהיב.
מערבבים בקערה עמוקה את הבשר, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים. מניחים את הקערה במקרר למשך כ 10-15 דקות.
בינתיים, מרתיחים מים מניחים את אטריות הנודלס למשך כ 7 דקות עד למצב אל דנטה. מסננים את הפסטה, שוטפים אותה ומניחים בצד.
מחממים סיר רחב על אש בינונית, מרססים עם תרסיס שמן ומטגנים את הבצל השני במשך כ 7-10 דקות עד אשר מזהיב.
כותשים את השום, קוצצים את הפטרוזיליה, חותכים את הלימון עם הקליפה לרצועות דקות, מורידים את עלי הטימין מהגבעול. מוסיפים את כל הרכיבים הללו לסיר העמוק, מרססים עם תרסיס שמן זית ומערבבים למשך כ 1-2 דקות.
מוציאים מהמקרר את קערת הבשר, מכינים כ- 30 קציצות בגודל אגוז. מניחים אותם אחד ליד השני על גבי התערובת שבסיר. ( אם הסיר צר אז להניח את הקציצות בשורה שניה בשיטת הפירמידה ). מכסים את הסיר וממשיכים בישול למשך כ 35-40 דקות. מוסיפים את אטריות הנודלס, מערבבים בעדינות למשך כ 2-3 דקות. מוציאים מן האש ומגישים.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 416 קק"ל.
פחמימות: 46.8 גר'.
חלבונים: 45 גר'.
שומנים: 5.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה,
2 מנות חלבון, 
מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

קציצות עם נודלס בטעם לימוני













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!