•  500  גרם בשר טחון עוף.
•  500  גרם בשר טחון הודו.
•  חופן עלי נענע – 5 גרם.
•  חופן עלי פטרוזיליה – 10 גרם.
•  1 כפית פפריקה מתוקה.
•  ½ כפית מלח.
•  ¼ כפית כמון.
•  4 כפות מי סודה ( סודה לשתייה ).

לציפוי:
• 35 גרם פירורי לחם דקים.

 
מצרכים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים על תבנית נייר אפיה.
מניחים בקערה קטנה את פירורי הלחם.

מערבבים בקערה עמוקה  את כל הרכיבים ( פרט לפירורי לחם ), מומלץ באמצעות כפות הידיים, עד שמתקבלת עיסה אחידה.

יוצרים קציצה מעוכה. טובלים בעדינות את הקציצה בקערת פירורי הלחם מכל הצדדים כך שהקציצה תצופה בשכבה דקה שתייצב את צורת הקציצה. מניחים את הקציצה על התבנית.
מכינים כל קציצה באותו אופן - עד להכנת 16 קציצות.


מכניסים לתנור למשך כ 15 דקות, מוציאים הופכים את הקציצות לצד שני ומכניסים לעוד כ - 15- 10 דקות נוספות.

טיפ: מדי 4-5 קציצות  מומלץ להרטיב במעט את כפות הידיים.
שימו לב: אין צורך בביצה, בקמח, בשמן או בכל רכיב אחר. הקציצות יוצאות עסיסיות וטעימות – באחריות.

המתכון מתאים להכנת 16 קציצות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 96 קק"ל.
פחמימות: 1.7 גר'.
חלבונים: 17.5 גר'.
שומנים: 2.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת חלבון. 
בתאבון

מתכונים

קציצות עוף והודו בארומת נענע













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!