•  2 סלק בינוני – סה"כ 470 גרם.
•  2 גזר קטן – סה"כ 125 גרם.
•  1 בצל בינוני – 235 גרם.
•  1/2 ספל קמח חיטה לבן –  90 גרם.
•  2.5  כפות טחינה גולמית– סה"כ 50 גרם.
•  ½ כפית כמון.
•  ½ כפית מלח.
•  ½ כפית פלפל שחור.
מצרכים
לגרד בפומפייה את הסלק, הגזר והבצל. להניח בקערה את כל הרכיבים ולערבב היטב ( מומלץ בכפות הידיים ).

לאחר שנתקבלה עיסה אחידה, יש להכין 18 קציצות בגודל בינוני ולמעוך אותן מעט.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. להניח על תבנית נייר אפיה ולרסס את הנייר אפיה במעט תרסיס שמן זית.

מניחים את הקציצות על נייר האפייה, לרסס את כולן במעט תרסיס שמן זית. להכניס לתנור לאפיה למשך כ 15 דקות. להוציא את הקציצות ולהפוך אותן לצד שני. להכניס לתנור לאפייה למשך כ 15 דקות נוספות.
להוציא מהתנור ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 18 קציצות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים לקציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 56 קק"ל.
פחמימות: 8.4 גר'.
חלבונים: 1.9 גר'.
שומנים: 1.6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה.
בתאבון

מתכונים

קציצות סלק וגזר













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!