• עדשים ירוקות – לפני בישול – 500 גרם.
• שיבולת שועל עדינה – 150 גרם.
• טחינה גולמית – 7כפות. 
• רוטב סויה דל נתרן -  6 כפות.
• פטרוזיליה טרייה – צרור / 110 גרם.
• בצל – 2 יחידות בינוני / 170 גרם כל יחידה.
• שום טרי -  7-8 יח' –  40גרם.
• חצי כפית כמון – 0.5 כפית.
• פפריקה אדומה מתוקה – חצי כפית.
• פלפל שחור גרוס- 1/4 כפית.
• כפית מלח.
• כפות מים – 10.
מצרכים
אופן הכנה
הכנת העדשים: שוטפים את העדשים היטב בעזרת מסננת ומשרים אותם במים פושרים למשך כ- 5 שעות.
בסיר: מבשלים את העדשים עם 3 ספלי מים רותחים על אש גבוהה עד לכדי רתיחה. מנמיכים לאש בינונית וממשיכים בישול למשך כ- 30 דקות, לערבב מדי פעם.

במעבד מזון: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

אפיה בתנור:
מחממים מראש תנור על חום של 180 מעלות.
מכינים 23 כדורים ומשטחים לצורת קציצות. כל קציצה כ- 60 גרם.
מניחים על נייר אפיה למשך 20 דקות והופכים את הקציצות לצד השני למשך 20 דקות נוספות.
טיפ: מומלץ להגיש לצד סלט ירקות, המורכב מעגבניות, בצל ופטרוזיליה. 

המתכון מתאים להכנת 23 קציצות.
מנה מחושבת כשתי קציצות.

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים לקציצה.
קלוריות: 143 קק"ל.
פחמימות: 19 גר'.
חלבונים: 9 גר'.
שומנים: 3.4 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון,
מנת שומן.
בתאבון.

מתכונים

קציצות טבעוניות מעדשים ירוקות













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!