•  3 פלחי כרובית – 210 גר'.
•  3 בצלים בינוניים –  510 גר'.
•  3 גזרים בינוניים – 300 גר'.
•  3 ביצים S
•  1 כוס קמח רגיל/ רב תכליתי סוגת- 100 גר'.
•  פירורי לחם, 5 כפות שטוחות –  20 גר'.
•  3 ענפי טימין.
•  1/2 כפית אורגנו.
•  3 שיני שום – 7 גר'.
•  2 כפות שמן סויה.
•  1/4 כפית מלח.
•  פלפל שחור גרוס לפי טעם. 

 
מצרכים
אופן הכנה
מרתיחים מים וממשיכים הבישול על אש גבוהה ומוסיפים את הגזר, הכרובית, הטימין והשום כ 7-10 דקות עד לריכוך.
מסננים, מניחים בקערה ומועכים את כל הרכיבים לכדי עיסה. מחממים מחבת, מפזרים עם מברשת כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים לקערת העיסה את הבצל המטוגן, ביצים, קמח, פירורי לחם, אורגנו, כף  שמן, מלח ופלפל, מערבבים היטב ויוצרים 20 קציצות.

מניחים את הקציצות על תבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 15 דקות. הופכים את הקציצות וממשיכים אפיה למשך 10-15 דקות, עד אשר הקציצות הזהיבו ונעשו פריכות.

מיד לאחר הכנתן הקציצות רכות מאד, לקבלת מרקם מוצק יותר, מומלץ להניח את הקציצות במקרר לפחות לשעתיים. לחמם לפני ההגשה.


המתכון מתאים להכנת 20 קציצות. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה - 2 קציצות
ערכים למנה.
קלוריות: 66.4 קק"ל.
פחמימות: 9 גר'.
חלבונים: 2.7 גר'.
שומנים: 2.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
מנת שומן.

מתכונים

קציצות ירק













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!