•  ראש ברוקולי גדול-  500 גרם.
•  ¾ כוס  שיבולת שועל – 70 גרם.
•  2 ביצים.
•  100 גרם גבינת לאבנה עזים 5% שומן.
•  2 עלי ענפי טימין.
•  4 שיני שום – 12 גרם.
•  ½ כפית מלח.
•  ½ כפית פלפל שחור.
מצרכים
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנטנים ואת גבעוליו לפיסות קטנטנות.
בינתיים מחממים תנור על 180 מעלות.

מניחים את הברוקולי בסיר קטן ומוסיפים כוס מים רותחים.
מאדים על אש גבוהה כ 7-10 דקות ומערבבים מדי פעם עד אשר הברוקולי רך. מסננים את המים ומניחים בצד בקערה שיתקרר במעט.

בינתיים, קוצצים את השום ומורידים את עלי הטימין. מניחים את השום ועלי הטימין בקערה עמוקה ומוסיפים  את כל הרכיבים.
מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב. לוקחים כף גדושה, מהדקים אותה היטב לגוש ויוצרים קציצה. מכינים סה"כ 12 קציצות.

מניחים על תבנית נייר אפיה ואת 12 הקציצות מניחים ברווחים. מכניסים לתנור ל 10 דקות, מוציאים והופכים לצד השני למשך כ 10 דקות נוספות. 

המתכון מתאים להכנת 12 קציצות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים לקציצה
ערכים למנה.
קלוריות: 63 קק"ל.
פחמימות: 6.8 גר'.
חלבונים: 4.5 גר'.
שומנים: 2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה,
¼ מנת חלבון. 
​.
בתאבון

מתכונים

קציצות ברוקולי ולאבנה עיזים













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!