Facebook

קינואה בסגנון אסיאתי

מתכונים

מנת פחמימה מזינה ובריאה עם טאצ' אסיאתי. צריכת קינואה כמזון פחמימתי מומלצת בשל ערכה התזונתי. הקינואה עשירה בפחמימות, יחד עם זאת החלבון שבה, מוגדר כחלבון מלא - קיימות בו כל חומצות האמינו החיוניות. 

המתכון מתאים לירידה במשקל, ספורטאים, עלייה במסת השריר.  נטול גלוטן.
מצרכים                                                                                   

•  1 ספל קינואה – 220 גרם.
•  חצי פרסה, רק החלק הלבן – 230 גרם.
•  2 גזרים קטנים– 60 גרם כל אחד
•  בצל קטן – 130 גרם.
•  4 שיני שום -  סה"כ 12 גרם.
•  1/2 כפית פפריקה מתוקה.
•  1/2 כפית פפריקה חריפה.
•  1 כף רוטב סויה דל נתרן.
•  1 כף צ'לי מתוק.
•  פלפל שחור גרוס.




אופן הכנה                                                                               

לקצוץ בקוצץ ירקות ( מומלץ slicer  ( את הפרסה והבצל.

לחמם סיר על אש גבוהה, לרסס באמצעות תרסיס שמן ( מומלץ VALIRA  למילוי רב פעמי ).

לטגן על אש בינונית את הפרסה והבצל למשך כ 5-7 דקות, עד אשר יתרככו.

לגרד בפומפייה את הגזרים, לכתוש שיני השום. להוסיפם לסיר ולערבב כ- 3 דקות.

להוסיף את הקינואה ולערבב. להוסיף 2 ספלי מים רותחים, לתבל לפי טעם פלפל שחור גרוס,

להוסיף את שני סוגי הפפריקות ולערבב. לכסות את הסיר ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך כ- 15 דקות. להוסיף רוטב סויה, רוטב צ'לי מתוק, 2 כפות מים ולהמשיך בישול למשך כ 5 דקות נוספות עם מכסה סגור. להסיר מהאש, להניח בצד להמתנה למשך כ- 5 דקות ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 133 קק"ל.
פחמימות: 25 גר'.
חלבונים: 4.7 גר'.
שומנים: 1.6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה.
בתאבון