•  1 קילו קוביות בשר עוף.
•  כוס אפונה – 200 גרם.
•  2 בצלים קטנים – 110 גרם כל אחד.
•  עגבניות מרוסקות משומרות – 800 גרם ( אפשר לרכוש בתיבול עם בזיליקום ).
•  3 שיני שום – 12 גרם.
•  1 כף רוטב סויה דל נתרן– 10 גרם.
•  4 ענפי טימין.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
מצרכים
מחממים סיר קטן על אש גבוהה, מרססים שמן עם תרסיס שמן, מניחים את האפונה ומוסיפים   3 כוסות מים רותחים. מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מדי פעם מערבבים.   (במידה ויש צורך תוסיפו 1/2 כוס מים ). כעבור חצי שעה מורידים מהאש, מערבבים ומניחים בצד.
מחממים סיר רחב על אש גבוהה. חותכים את הבצל לרצועות דקות. מטגנים את הבצל למשך כ 3-4 דקות. מוסיפים את קוביות העוף, מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם, למשך כ- 25 דקות.
מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, מכסים ומערבבים למשך כ- 5 דקות.
כותשים את השום, מורידים את עלי הטימין מענפיו. מוסיפים אותם לסיר הבשר וכך גם את רוטב הסויה והפלפל השחור.  מערבבים למשך כדקה.
מוסיפים את האפונה לסיר הבשר ומערבבים. מכסים למשך כ 5 דקות.
מוציאים מהאש ומניחים את הסיר בצד שיתקרר במעט למשך כ 5 דקות.

המתכון מתאים להכנת 6 מנות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 356 קק"ל.
פחמימות: 31 גר'.
חלבונים: 45 גר'.
שומנים: 5.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
2 מנות חלבון,
מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

קוביות עוף עם אפונה ברוטב עגבניות













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!