•  קמח מצה, כוס וחצי  - 180 גר'.
•  רבע כוס שמן – 65 גר'.
•  חצי כפית מלח.
•  חצי כפית אבקת אפיה.
•  3 ביצים.
•  חלמון ביצה – להברשה.
•  100 גר' גבינה בולגרית 5% - מומלץ קוביות בולגרית.
•  גבינה צהובה, 3 פרוסות – 65 גר'.
•  זיתים שחורים מגולענים – 80 גר'.
•  קצח, 3 כפות לקישוט.
•  כוס מים.  
מצרכים
מחממים מראש תנור לחום של 180 – 200 מעלות.
 
הכנת המלית – חותכים לקוביות קטנות את הגבינה הצהובה, בקערה מערבבים היטב את הגבינה הצהובה עם קוביות הגבינה הבולגרית והזיתים.
 
הכנת הבצק - בקערה מערבבים את קמח המצה, אבקת האפיה והמלח.
בסיר, מחממים את כוס המים עם השמן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
שופכים את הקמח בבת אחת אל הסיר ומתחילים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הביצה הבאה.
 
הכנת הפחזניות
טיפ – למניעת הידבקות הבצק אל כפות הידיים, שמנו אותן במעט שמן זית.
מהבצק יוצרים בכף היד קעריות דקות, ממלאים כל קערית בכף מלית ועוטפים את המלית לקבלת כדור.
 
לאחר שיצרנו את כל הפחזניות, מניחים אותן על תבנית האפיה, על נייר אפיה, מברישים את הפחזניות עם מברשת סיליקון טבולה בחלמון ביצה ומפזרים זרעי שומשום לקישוט. 
מכניסים לתנור למשך 15 – 20 דקות.
 
המתכון מתאים להכנת 12 פחזניות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 163 קק"ל.
פחמימות: 12.7 גר'.
חלבונים: 7.2 גר'.
שומנים: 9.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
1/3 מנת חלבון,
2 מנות שומן.
בתאבון

מתכונים

פחזניות גבינה בולגרית וזיתים 
כשרות לפסח













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!