•  חזה עוף –– 600 גרם.
•  אננס בשימורים בסירופ קל, 2 קופסאות קטנות – 310 גרם.
•  נוזלי האננס – 200 גרם
•  בצל ירוק, צרור קטן, 6 יחידות , קצוץ גס למקטעים של 2- 4 ס"מ - 110 גר'.
•  בצל בינוני- 200 גרם.
•  ג'ינג'ר –  25 גרם' - לחתוך בצורת גפרורים דקים.
•  קורנפלור – 3 כפות -  60 גרם.
•  דבש – 1 כף.
•  רוטב סויה – 3 כפות.
•  שמן קנולה – 2 כפות.
•  1/2 כוס מים.
•  פלפל שחור גרוס – קמצוץ.

 
מצרכים
אופן הכנה
חזה עוף: לחתוך לקוביות בגודל בינוני. לערבב בעדינות בקערה את קוביות חזה העוף ביחד עם הקורנפלור, ( מומלץ לערבב עם הידיים עד שהקורנפלור מצפה את הקוביות ) . מתבלים בקמצוץ פלפל שחור גרוס.
לחמם מחבת ווק על אש גבוהה, להניח את השמן ואת חזה העוף. להנמיך לאש בינונית ולערבב כ 5-7 דקות עד אשר הקוביות בגוון לבן- מעט זהוב. להוציא את חזה העוף ולהניח בצד.

הכנת שאר הרכיבים: מחממים שוב את מחבת הווק, על אש בינונית, מניחים את הבצל והגינג'ר, מערבבים כ 2-3 דקות, עד לכדי ריכוך. להקפיד שלא ישחים. מניחים את המים ומערבבים.
מוסיפים את קוביות האננס, מי האננס, רוטב סויה, דבש, 3/4 מכמות הבצל הירוק ומערבבים.
מוסיפים את קוביות חזה העוף למחבת הווק וממשיכים בבישול למשך כ 5-7 דקות, לערבב עד שהנוזלים מצטמצמים, אך לא נעלמים.
מניחים מנה על צלחת ומקשטים בשאר הבצל ירוק. 



המתכון מתאים להכנת 5 מנות.
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 290 קק"ל.
פחמימות: 29 גר'.
חלבונים: 30 גר'.
שומנים: 5.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון,
מנת שומן.
בתאבון.

מתכונים

קוביות חזה עוף בסגנון סיני עם אננס













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!