•  קמח מצה  - 100 גר'.
•  קמח תפו"א – 40 גר'.
•  חמאה – 20 גר'.
•  2 חלמוני ביצה.
•  שקדים טחונים – 30 גר'.
•  סוכר חום, 2 כפות – 25 גר'.
•  סילאן, כף  - 15 גר'.
•  אבקת סוכר.
•  כוס מים.

 
מצרכים
מכניסים לקערה את קמח המצה, קמת תפו"א ואת  2 חלמוני הביצה, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
לאחר שהגענו לתערובת אחידה, מוסיפים את החמאה, את השקדים הטחונים, סוכר ואת הסילאן, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לערבב.
 
לאחר שהגענו לתערובת אחידה, מכניסים את הקערה למקרר, יהיה לכם יותר קל לרדד את הבצק כאשר הטמפרטורה שלו נמוכה.
 
בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 – 200 מעלות.
פורשים בתבנית נייר אפיה ומברישים אותו עם שמן.
 
לאחר שקיררנו את הבצק, מתחילים לרדד את הבצק על התבנית, מומלץ למשוך את הידיים במעט שמן על מנת שהבצק לא יידבק.
 
את הצורה העגולה יוצרים עם כוס  / תבנית עגולה  בקוטר 6 ס"מ.
 
מכניסים לתנור לכ – 15 – 20 דקות.   
לאחר שהעוגיות מוכנות, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.
 
 
 
המתכון מתאים להכנת 16 יחידות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 87 קק"ל.
פחמימות: 10.1 גר'.
חלבונים: 1.9 גר'.
שומנים: 4.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2/3 מנת פחמימה,
מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

עוגיות כשרות לפסח













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!