•  קמח מצה  - 100 גר'.
•  קמח תפו"א – 40 גר'.
•  אבקת קקאו – 20 גר'.
•  חמאה – 40 גר'.
•  2 חלמוני ביצה. 
•  אגוזי מלך טחונים – 40 גר'.
•  סוכר חום, 2 כפות – 25 גר'.
•  סילאן, 2 כפות  - 30 גר'.
•  אגוזי פקאן, 17 יח' – 28 גר'.  
•  כוס מים.
מצרכים
מכניסים לקערה את קמח המצה, קמת תפו"א, 2 חלמוני ביצה ואת הקקאו, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
לאחר שהגענו לתערובת אחידה, מוסיפים את החמאה, את אגוזי המלך הטחונים, סוכר ואת הסילאן, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לערבב.
 
לאחר שהגענו לתערובת אחידה, מכניסים את הקערה למקרר, יהיה לכם יותר קל לרדד את הבצק כאשר הטמפרטורה שלו נמוכה.
 
בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 – 200 מעלות.
פורשים בתבנית נייר אפיה ומברישים אותו עם שמן.
 
לאחר שקיררנו את הבצק, מתחילים לרדד את הבצק על התבנית, מומלץ למשוך את הידיים במעט שמן על מנת שהבצק לא יידבק.
 
את הצורה העגולה יוצרים עם כוס / תבנית עגולה בקוטר 6 ס"מ. 
 
לאחר שיצרתם את העוגיות, מוסיפים מעל כל עוגייה אגוז פקאן ומברישים אותו עם מברשת טפלון טבולה במעט סילאן.
 
מכניסים לתנור לכ – 15 – 20 דקות.   

המתכון מתאים להכנת 17 עוגיות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 102 קק"ל.
פחמימות: 10.3 גר'.
חלבונים: 1.7 גר'.
שומנים: 6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2/3 מנת פחמימה,
מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

עוגיות בראוניז כשרות לפסח













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!