• ספל עדשים ירוקות – 220 גרם.
• כמון – 1/4 כפית.
• פפריקה מתוקה 1/4 כפית.
• פלפל שחור גרוס – 1/4 כפית.

 
מצרכים
אופן הכנה
מחממים סיר על אש גבוהה, להתיז ספריי שמן ( מומלץ ספריי רב פעמי מסוג VALIRA )  , להכניס את העדשים, מיד את כל התבלינים ולערבב היטב ומוסיפים מיד 2 ספלי מים רותחים.

לערבב, לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
להנמיך לאש נמוכה ולהמשיך בישול למשך 10 דקות נוספות.

להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול על אש נמוכה למשך 10 דקות.

שוב להוסיף 1/2 ספל מים רותחים ולהמשיך בישול  על אש נמוכה למשך 10 דקות נוספות.

להוריד מהאש ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 5 מנות

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 160 קק"ל.
פחמימות: 25.1 גר'.
חלבונים: 12.3 גר'.
שומנים: 1 גר'.
 מנה מחושבת כ - 
½1 מנות פחמימה,
½ מנת חלבון.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

עדשים ירוקות