•  חבילת טופו – 300 גרם.
•  כוס קינואה – 150 גרם.
•  1 זוקיני – 190 גרם.
•  1 פלפל אדום ללא הגרעינים – 180 גרם.
•  7 שזיפים ללא גרעין – סה"כ 70 גרם.
•  ¼ כפית מלח.
•  1/8 כפית פלפל שחור.
   תרסיס שמן זית.

לרוטב:
•  4 כפיות טחינה גולמית – סה"כ 40 גרם.
•  4 כפיות סילאן – סה"כ 40 גרם.

 
מצרכים
הכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה במסננת. מחממים סיר על אש גבוהה, מרססים שמן זית באמצעות תרסיס שמן. מניחים את הקינואה ומערבבים כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים כדקה- שתיים עד שמגיע לכדי רתיחה.  מורידים לאש נמוכה, מכסים באמצעות מכסה וממתינים כ 14 דקות עד שהקינואה מוכנה. מניחים את הסיר בצד. מחכים כ 10 דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים באמצעות מזלג ( טיפ: למניעת הדבקות ).

מחבת ווק: חותכים את הזוקיני, הפלפל והשזיפים לרצועות דקות. חותכים את הטופו לקוביות.
מחממים על אש גבוהה מחבת ווק, מרססים שמן זית באמצעות תרסיס שמן. מוסיפים את הזוקיני והפלפל ומערבבים למשך כ – 5 דקות. מוסיפים את הטופו ואת השזיפים ומערבבים למשך כ- 5 דקות.

מוסיפים את הקינואה, מערבבים כדקה ומוציאים מהאש.

קערה קטנה: מערבבים את הטחינה והסילאן למרקם אחיד.
מוסיפים את הרוטב למחבת הווק ומערבבים.

ניתן להגיש חם וגם קר – שניהם טעימים.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 413 קק"ל.
פחמימות: 53.2 גר'.
חלבונים: 20.2 גר'.
שומנים: 13.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה,
​מנת חלבון,
½2 מנות שומן.
בתאבון

מתכונים

סלט סלט קינואה טופו ושזיפים













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!