•  בטטה קטנה ללא קליפה / 140 גר'.
•  כוס קינואה / 210 גר'.
•  חצי תפוח עץ, יחידה קטנה / 70 גר'.
•  בצל ירוק, 2 יח' קטנות / 27 גר'.
•  בצל סגול, יחידה קטנה / 35 גר'.
•  כף גרעיני דלעת / 10 גר'.
•  2 כפות חמוציות מיובשות / 30 גר'.
•  ¼  כפית מלח.

 
מצרכים
אופן הכנה
הכנת הקינואה:
לשטוף בסיר את הקינואה ולהיפתר משאריות המים עד כמה שאפשר.
להוסיף לקינואה 2.5 כוסות מים ולהביא לידי רתיחה על להבה נמוכה.
לכסות את הסיר ולהמשיך בישול על להבה נמוכה למשך כ- 20 דקות עד אשר המים יתאדו.
לכבות את האש וכעבור כ- 5 דקות יש להוסיף את המלח ולערבב (עדיף בעזרת מזלג כדי למנוע הידבקות).

בינתיים מכינים את הבטטה:
לקלף את הבטטה, לפרוס לעיגולים. כל עיגול לחתוך למלבנים, באורך של 2 ס"מ, ברוחב של 1 ס"מ ובעובי של 0.5 ס"מ.
להכניס לתנור ( רצוי לפעולת "גריל" ) אשר חומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד כדי ריכוך.

הכנה מראש: 
בצל ירוק- לחתוך לטבעות קטנות.
בצל סגול- לחתוך לקוביות קטנטנות.
חמוציות-  לקצוץ גס.
תפוח עץ- לפרוס ל"מקלות" דקות וארוכות.

הרכבת המנה:
לערבב את הקינואה ביחד עם כל הרכיבים: בצל ירוק, בצל סגול, חמוציות, תפוח עץ, בטטה וגרעיני הדלעת.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות אישיות.
זמן הכנה משוער: כ- 25 דקות.
ניתן להגיש את המנה חמה או קרה על פי טעמכם. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 285 קק"ל.
פחמימות: 55.4 גר'.
חלבונים: 8.3 גר'.
שומנים: 4.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3.5 מנות פחמימה,
חצי מנת חלבון,
מנת שומן.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

סלט קינואה בטטות וחמוציות