•  כוס עדשים כתומות / 170 גר'.
•  גזר, יח' בינונית קלופה / 116 גר'.
•  גוש גבינת עיזים 5% / 50 גר'.
•  גוש גבינה צפתית 5% / 50 גר'.
•  2 כפות אגוזי מלך / 20 גר'.
•  כף חמוציות ללא תוספת סוכר /  14 גר'.   
•  כף נענע קצוצה /  4 גר'.
•  2 כפות קצוצות של כוסברה / 10 גר'.
•  1/5 כוס מיץ תפוזים / 50 מ"ל.
•  2.5 כפות מיץ לימון / 25 מ"ל.
•  כפית שטוחה של סוכר חום / 6 גר'.
•  1/8 כפית מלח.  

 
מצרכים
אופן הכנה
גזר-  לקלוף  ולגרד באופן גס בפומפייה או במנדולינה, (אפשר לקנות מוכן בשקית).
אגוזי מלך-  לחתוך באופן גס.
חמוציות- לחתוך באופן גס.
נענע- להניח את העלים, ללא הגבעול, אחד על השני ולחתוך באופן גס.
כוסברה-  לקצוץ דק.
גבינות עזים - לחתוך לקוביות קטנטנות.
גבינה צפתית- לחתוך לקוביות קטנטנות.

הכנת העדשים הכתומות:
לשטוף ולסנן פעמיים במסננת דקה.
לבשל את העדשים ב 2.5 כוסות מים, בלהבה נמוכה, ללא מלח, למשך 7 דקות, עד לכדי ריכוך מבלי
שיאבדו את צורתן. לסנן היטב, להעבירן לקערה נפרדת, להוסיף מלח ולערבב.
לקערת העדשים יש להוסיף: גבינת עזים, גבינה צפתית, גזר, אגוזי מלך, חמוציות, נענע, כוסברה
ולערבב.

הכנת הרוטב:
לערבב  ביחד את מיץ התפוזים, מיץ הלימון והסוכר החום.
יוצקים על הסלט את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.

משך ההכנה המשוער: 15 דקות.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 


 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 223 קק"ל.
פחמימות: 30 גר'.
חלבונים: 16.6 גר'.
שומנים: 4.8 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון,
מנת שומן.

סלט עדשים אדומות עם גבינות
אגוזי מלך וחמוציות

מתכונים













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!