•  3 יחידות סלק בינוני – 640 גרם סה"כ.
•  1 בצל בינוני – 125 גרם.
•  רבע צרור שמיר – 40 גרם. רק העלים.
•  6 שיני שום – 24 גרם.
•  ¼ כוס מיץ לימון.
•  1 כף שמן.
•  ½ כפית מלח.
•  ½ כפית פלפל שחור.
מצרכים
מרתיחים על אש גבוהה סיר עם מים.
חותכים את קצוות הסלקים ומקלפים. חותכים לקוביות קטנות. מניחים במים הרותחים עד אשר יתרככו.
חוצים את הבצל לשניים ופורסים לרצועות דקות. קוצצים את עלי השמיר, כותשים את השום. מניחים בקערה עמוקה.
מניחים בקערה גם את שאר הרכיבים ומערבבים.
מסננים את קוביות הסלק שהתרככו ומניחים גם אותם בקערה העמוקה ומערבבים.  
 
שתי אפשרויות הגשה, שתיהן טעימות:
חם – מיד מגישים.
קר - מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כ – 4-5 שעות.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 121 קק"ל.
פחמימות: 20 גר'.
חלבונים: 3.8 גר'.
שומנים: 2.3 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
½ מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

סלט סלק עם בצל ושמיר













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!