•  2 יחידות פילה אמנון  ללא עור – 470 גרם ( אנחנו קונים קפוא באריזה בודדת, מאוד נוח ).
•  יחידת חציל 720 גרם – מסירים מעט את הפינות ( רק את החלק שחייב) ולפרוס לפרוסות בעובי 7 מ"מ. 
•  מלח לחציל: 1/8 כפית מלח גס.
•  בצל לבן בינוני – 160 גרם– פרוס לטבעות בעובי 5 מ"מ.
•  5 בצלי שאלוט גדולים– 200 גרם סך – פרוס לטבעות בעובי 5 מ"מ ( כל בצל לפרוס ל 3 ).
•  קערת עגבניות שרי - סך  330 גרם– לחתוך ל 3 טבעות את הגדולים והבינוניים ואת הקטנים לחצות לשניים-  בעובי של כ- 5 מ"מ.

לרוטב הדג :
•  כף פפריקה מתוקה- 10 גרם.
• 2 כפות שמן זית.
•  1/4 כפית מלח רגיל (מומלץ מועשר ביוד). 
•  ¼ כפית פלפל שחור גרוס .
•  8 שיני שום גדולות לקצוץ דק ( סך 40 גרם).
•  4 כפות מיץ לימון.

לרוטב הטחינה:
•  1/3 כוס טחינה גולמית – 60 גרם.
•  שן שום גדולה – סך 6 גרם.
•  10 גרם פטרוזיליה עלים ללא גבעול.
•  150 גרם חציל. 
•  1/8 כפית מלח,  ¼ כוס מים.

להגשה סופית:
•  10 גרם פטרוזילה  - לקצוץ .
מצרכים
משאירים את הדג הקפוא בשקית האטומה ומכניסים לקערת מים קרים למשך כ 45-60 דקות עד הפשרה.
מוציאים את הדג מהשקית האטומה ומועכים קלות בידיים את הדג משני צדיו כך שיצאו מעט נוזלים.

מחממים כ 5-10 דקות תנור ל-200 מעלות. במגש של התנור מניחים נייר אפייה ועליו את פרוסות החציל. מעל כל פרוסת חציל מפזרים את גרגירי המלח- 1/8 כפית- ומכניסים לצלייה למשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את המגש בצד. ( חשוב: 2 הפינות הפרוסות של החציל להפריד- בהמשך נשתמש להכנת הטחינה ).
משאירים את התנור חם על 200 מעלות.

בינתיים, מקרמלים את בצלי השאלוט והבצל הלבן: מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים כף שמן זית,  מניחים את הבצלים ומערבבים כל הזמן תוך כדי הוספת ¼ כוס מים- כל פעם שהמים נעלמים- מוסיפים עד אשר הבצל רך ומקורמל – כ 15 דקות.

מערבבים בקערה קטנה- 1 כף פפריקה מתוקה, 2 כפות שמן זית, ¼ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור גרוס עד שנוצרת עיסת תבלין אדומה. מורחים בעזרת הידיים את הדגים משני צדיו.

הכנת הטחינה: במעבד מזון קטן – טחינה, פטרוזיליה, שן שום, ¼ כפית מלח, ¼ כוס מים ואת שתי פרוסות החציל שנותרו חותכים לריבועים גדולים ומכניסים למעבד המזון- טוחנים עד שהטחינה יוצאת במרקם נוזלי אך סמיך.

בתבנית חד פעמית בגודל בינוני – מניחים את פרוסות החציל שצלינו צמודות ( לא לשכוח: פרט ל 2 פינות החציל שנפרסו- שבהן השתמשנו לטחינה ) ובשכבה אחת מסודרת מניחים את עגבניות השרי ובשכבה מעל את טבעות הבצל המקורמלות.  מעל הירקות- מניחים את 2 יחידות הפילה. מעל הדגים מפזרים את השום הגרוס דק ומעל כל דג 2 כפות מיץ לימון.

כאשר התנור עדיין בחום של 200 מעלות- מכניסים את התבנית ( ללא כיסוי ) למשך כ 25 דקות.
מוציאים את התבנית ושופכים מעל הדגים את הטחינה. באמצעות כף מסדרים כך שהטחינה תתפזר כשכבה אחת מסודרת על פני כל התבנית . מכניסים לתנור להמשך אפיה למשך כ 10 דקות.

מוציאים את הסינייה מהתנור.
קוצצים את 10 גרם הפטרוזיליה הנוספים, מפזרים מעל ומגישים.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 378 קק"ל.
פחמימות: 30.3 גר'.
חלבונים: 28.2 גר'.
שומנים: 16 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון
3 מנות שומן.
בתאבון












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
רמת קושי - בינונית. 
מתכון מיוחד לחג. 

מתכונים

סינייה דג אמנון