משאירים את הדג הקפוא בשקית האטומה ומכניסים לקערת מים קרים למשך כ 45-60 דקות עד הפשרה.
מוציאים את הדג מהשקית האטומה ומועכים קלות בידיים את הדג משני צדיו כך שיצאו מעט נוזלים.
מחממים כ 5-10 דקות תנור ל-200 מעלות. במגש של התנור מניחים נייר אפייה ועליו את פרוסות החציל. מעל כל פרוסת חציל מפזרים את גרגירי המלח- 1/8 כפית- ומכניסים לצלייה למשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את המגש בצד. ( חשוב: 2 הפינות הפרוסות של החציל להפריד- בהמשך נשתמש להכנת הטחינה ).
משאירים את התנור חם על 200 מעלות.
בינתיים, מקרמלים את בצלי השאלוט והבצל הלבן: מחממים מחבת על אש גבוהה מוסיפים כף שמן זית, מניחים את הבצלים ומערבבים כל הזמן תוך כדי הוספת ¼ כוס מים- כל פעם שהמים נעלמים- מוסיפים עד אשר הבצל רך ומקורמל – כ 15 דקות.
מערבבים בקערה קטנה- 1 כף פפריקה מתוקה, 2 כפות שמן זית, ¼ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור גרוס עד שנוצרת עיסת תבלין אדומה. מורחים בעזרת הידיים את הדגים משני צדיו.
הכנת הטחינה: במעבד מזון קטן – טחינה, פטרוזיליה, שן שום, ¼ כפית מלח, ¼ כוס מים ואת שתי פרוסות החציל שנותרו חותכים לריבועים גדולים ומכניסים למעבד המזון- טוחנים עד שהטחינה יוצאת במרקם נוזלי אך סמיך.
בתבנית חד פעמית בגודל בינוני – מניחים את פרוסות החציל שצלינו צמודות ( לא לשכוח: פרט ל 2 פינות החציל שנפרסו- שבהן השתמשנו לטחינה ) ובשכבה אחת מסודרת מניחים את עגבניות השרי ובשכבה מעל את טבעות הבצל המקורמלות. מעל הירקות- מניחים את 2 יחידות הפילה. מעל הדגים מפזרים את השום הגרוס דק ומעל כל דג 2 כפות מיץ לימון.
כאשר התנור עדיין בחום של 200 מעלות- מכניסים את התבנית ( ללא כיסוי ) למשך כ 25 דקות.
מוציאים את התבנית ושופכים מעל הדגים את הטחינה. באמצעות כף מסדרים כך שהטחינה תתפזר כשכבה אחת מסודרת על פני כל התבנית . מכניסים לתנור להמשך אפיה למשך כ 10 דקות.
מוציאים את הסינייה מהתנור.
קוצצים את 10 גרם הפטרוזיליה הנוספים, מפזרים מעל ומגישים.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.