מקורות תזונתיים טבעיים לסוכרוז הינם קני סוכר, סלק הסוכר, דבש, מייפל ופירות. סוכרוז משמש כממתיק טבעי עם ערך קלורי במאפים, עוגות, לחמים, משקאות ומזונת רבים תחת השם סוכר.
 
צריכת סוכרוז בכמות גדולה נחשבת כמזיקה לבריאות וקשורה להגברת הסיכון לסוכרת, השמנה ועששת השיניים. סוכרוז נמכר כסוכר לבן אך גם כסוכר חום. סוכר חום הינו סוכר המיוצר בשלב האחרון של מיצוי סוכר מקני סוכר או מסלק הסוכר ומכיל פרט לסוכר גם מולסה.

ערכו התזונתי של הסוכר החום גבוה במקצת מערכו התזונתי של הסוכר הלבן, אך מדובר בתרומה שולית, שאינה מצדיקה אכילת סוכר בכמות גדולה  - לכן מבחינה תזונתית סוכר חום אינו אמור להיחשב בריא יותר, צריכתו בכמות גדולה תגרום לאותן השפעות שליליות על הבריאות כמו סוכר לבן. 

 












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מושגים

סוכרוז - Sucrose

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
סוכרוז הינו דו סוכר המורכב משני חד סוכרים: גלוקוז ופרוקטוז. נוסחתו הכימית הינה C12H22O11.