•  3 כוסות עדשים כתומות – 250 גר'
•  דלעת  - 400 גר'.
•  2 גזרים – 180 גר'.
•  14 משמשים מיובשים.
•  בצל – 220 גר'.
•  3 שיני שום.
•  3 כפות שמן זית – 30 גר'.
•  כפית כמון.
•  כף פפריקה אדומה.
•  כפית מלח.
•  פלפל שחור.
מצרכים
אופן הכנה
קוצצים את הדלעת, הגזרים, הבצל והשום לקוביות קטנות.
במחבת, מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה, מוסיפים שום, ממשיכים לטגן במשך דקה.
בסיר, מוסיפים 5 כוסות מים ומבשלים את הדלעת, גזרים, משמשים והעדשים, עד לרתיחה, לאחר רתיחה, מוסיפים את הבצל והשום, כמון, פפריקה אדומה, פלפל שחור וממשיכים לבשל עד לריכוך העדשים. אם יש צורך אפשר להוסיף מים למידת הסמיכות הרצויה.  
 
 
המתכון מתאים להכנת 8 מנות

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 193 קק"ל.
פחמימות: 28.5 גר'.
חלבונים: 10.2 גר'.
שומנים: 4.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
 2 מנות פחמימה,
½ מנת חלבון​
מנת שומן.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

מרק עדשים כתומות דלעת ומשמשים