•  ספל עדשים כתומות– 260 גרם.
•  1 בצל גדול -  290 גרם.
•  טופו – 200 גר'.
•  2 כפות שמן זית.
•  כפית מלח.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
•  ¼ כפית כורכום.
•  ¼ כפית חוויאג' לבישול.
•  4 כוסות מים רותחים.
מצרכים
משרים את העדשים בקערת מים למשך שעה.

לאחר ההשריה, מרתיחים בסיר 4 כוסות מים, לאחר ההרתחה מוסיפים את העדשים וכף שמן זית, מנמיכים לחום בינוני וממשיכים לבשל כ - 30 דקות.

בינתיים קוצצים את הבצל  ומטגנים על מחבת עם כף שמן זית, תוך כדי ערבוב, את הבצל עד אשר יזהיב כ- 3-5 דקות.

חותכים את הטופו לקוביות בגודל  1X1 ס"מ. 

לאחר 30 דקות של בישול העדשים על חום בינוני, מוסיפים מלח, תבלינים, בצל מטוגן ואת קוביות הטופו. מערבבים וממשיכים בישול על חום בינוני למשך כ- 10 – 15 דקות נוספות.

ניתן לשנות את כמות התבלינים על פי טעם אישי. 

מסירים מהאש, מחכים שהמרק יתקרר מעט ומגישים.

המתכון מתאים להכנת 5 מנות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 284 קק"ל.
פחמימות: 36 גר'.
חלבונים: 21.5 גר'.
שומנים: 6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
מנת חלבון,
מנת שומן.
בתאבון

מתכונים

מרק עדשים כתומות עם טופו













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!