•  כוס עדשים – 180 גרם.
•  1 בצל גדול – 200 גרם.
•  כף רסק עגבניות.
•  כף שמן זית. 
•  5 שיני שום – 15 גרם.
•  חופן עלי כוסברה – 15 גרם.
•  כף שטוחה תבלין כמון.
•  כפית מלח.
•  ¼ כפית פלפל שחור.
•  ¼ כפית פפריקה אדומה חריפה.
•  4 כוסות מים רותחים.
מצרכים
להשרות את העדשים בקערת מים במשך כשעתיים.

לקצוץ את הבצל. לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן הזית ולטגן תוך כדי ערבוב את הבצל עד אשר יזהיב כ- 3-5 דקות.

לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר, לערבב כ- 2דקות.

להוסיף את העדשים, את רסק עגבניות וכוסות המים. לערבב, להנמיך לאש נמוכה, לכסות את הסיר, למשך כ ½ שעה.

להוסיף את הכמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה והכוסברה.

לערבב ולכסות שוב למשך כ 5 דקות.
להסיר מן האש ולהגיש.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 215 קק"ל.
פחמימות: 33 גר'.
חלבונים: 13.7 גר'.
שומנים: 3.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
½ מנת חלבון.
בתאבון

מתכונים

מרק עדשים ירוקות













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!