• בטטה, יח' גדולה – 350 גר'.
•  עגבניות, 3 יח' גדולות – 480 גר'.
•  בצל, יח' גדולה – 360 גר'.
•  גזר, 2 יח' בינוניות – 112 גר'.
•  רסק עגבניות ללא תוספת מלח, 97% פרי – 100 גר'.
•  קטשופ, 4 כפות – 45 גר'.
•  רוטב צ'ילי, 3 כפות – 35 גר'.
•  קורנפלור, 2 כפות – 20 גר'.
•  קמצוץ טימין. 

 
מצרכים
אופן הכנה
הכנה מראש:
מקלפים וקוצצים את כל הירקות לחתיכות קטנות.
חימום במיקרו או בישול:
את הגזר והבטטה מבשלים בסיר עד לריכוך. ניתן לחמם במיקרו למשך 8 – 10 דקות.

טיגון במחבת:
מטגנים את הבצל במחבת עם כף שמן זית, עד להשחמה קלה.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, קטשופ ורוטב צ'ילי וממשיכים לטגן.
מומלץ להוסיף חצי כוס מים.
מערבבים את תוכן המחבת וממשיכים לטגן עד לריכוך העגבניות.
 טחינה בבלנדר:
שופכים את תוכן המחבת, הבטטה, הגזר וכוס מים אל בלנדר וטוחנים.
לאחר הטחינה שופכים את תוכן הבלנדר לסיר.
מוסיפים שני קמצוצים של עלי טימין, כוס מים ואת הקורנפלור וממשיכים לבשל 5 דקות
על אש בינונית.

מקררים מעט ומגישים.


המתכון מתאים להכנת 5 מנות אישיות. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 200 קק"ל.
פחמימות: 40 גר'.
חלבונים: 4.4 גר'.
שומנים: 2.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה.

מתכונים

מרק עגבניות ובטטה













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!