•  ½ 1 כוסות קמח לפסח.
•   5 ביצים.
•   ½  חבילת מרגרינה בטעם חמאה לאפיה  - 100 גר'.
•   כפית מלח.
•   כוס מים. 
מצרכים
אופן הכנה
שמים בסיר קטן את המים, המרגרינה והמלח ובוחשים עד לכדי רתיחה.
להסיר את הסיר הקטן מהאש ולהמתין במעט שיתקרר, כ 5 דקות לערך.
להוסיף לתערובת הרטובה שבסיר את הקמח לפסח ולערבב היטב עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחת אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד אשר כל אחת נטמעת בתערובת.
יוצרים בעזרת שתי כפות כ- 20 כדורים, כל אחד בגודל של כף.
אפיה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מניחים את הכדורים על נייר אפיה ברווחים סבירים ומכניסים לתנור לאפיה למשך כ – 40 דקות.

המתכון מתאים להכנת 20 לחמניות. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה:
קלוריות: 95 קק"ל.
פחמימות: 7.3 גר'.
חלבונים: 3 גר'.
שומנים: 6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1/2 מנת פחמימה,
מנת שומן.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
שלום לכולם, הלחמניות הבאות נקראות אצלנו במשפחה לחמניות קיפוד כי לא משנה כמה תגלגלו אותן הן תמיד ייצאו עם "שפיצים".  בליל הסדר הן לא נשמרות הרבה זמן על השולחן...
חג פסח שמח וכשר.

קרן סטילאנו, יועצת קולינארית.

מתכונים

לחמניות בארומת חמאה כשרות לפסח