•  כרובית בינוני – 1300 גרם.
•  ביצה.

לבחירתכם שני סגנונות: 2 כפות פירורי לחם – 30 גרם  או 2 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח – 5 גרם.
פלפל שחור לפי טעם.
מצרכים
מחממים את התנור על 250 מעלות.

בישול הכרובית  - לפני האפיה: מניחים את הכרובית הפוכה, עלי הכרובית כלפי מעלה,  בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה.

שמים לאט לאט את כפית המלח בין פלחיה של הכרובית וסביב לה ( אומרים שככה צבעה נשאר לבן יפה ). ממשיכים בישול על אש גבוהה למשך כ 15 דקות עד שהכרובית רכה, אך לא רכה מדי שלא תתפרק ( אם הכרובית קטנה – די ב 10 דקות ).

מוציאים את הכרובית  ( מומלץ בעזרת מלקחיים למשוך בשורש ואם צריך בעזרת כף גדולה  ).

מניחים על תבנית נייר אפיה ואת הכרובית במרכזה. מורחים בעזרת מברשת את הביצה על כל הכרובית.

מפזרים את פירורי הלחם עד כמה שאפשר על כל הכרובית ומה שנופל על התבנית להדק מסביב לכרובית או מכסים את הכרובית בפפריקה האדומה ומוסיפים קמצוץ פלפל שחור לפי טעם .

מתיזים באמצעות תרסיס שמן היטב על כל הכרובית. ומכניסים לתנור לאפיה למשך כ 20 דקות עד שצבעה זהוב עדין. אם הכרובית קטנה – די ב 15 דקות. 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות גדולות. 
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 152 קק"ל.
פחמימות: 22.7 גר'.
חלבונים: 9.4 גר'.
שומנים: 2.6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
2 מנות שומן.
בתאבון

מתכונים

כרובית קריספית בתנור













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!