•  דג נסיכת הנילוס – 5 נתחים – 1 קילו.
•  גמבה בינוני – 280 גרם.
•  4 עגבניות קטנות – 95 גרם ליחידה.
•  בצל בינוני – 230 גרם.
•  7 שיני שום – 4 גרם ליחידה.
•  1 יחידה רסק עגבניות – 100 גרם.
•  1 כף פפריקה חריפה - 9  גרם.
•  1 כף פפריקה מתוקה – 9 גרם.
•  1/2 כפית כמון.
•  6 כפות מיץ לימון.
מצרכים
אופן הכנה
מניחים בקערה נפרדת: את נתחי הדג ומפזרים עליהם בעדינות 3 כפות מיץ לימון.

קוצצים את הבצל (מומלץ לחסוך בזמן - בעזרת ה SLICER ). מחממים על אש גבוהה סיר עמוק, מרססים במעט שמן זית ( מומלץ תרסיס  (VALIRA ומטגנים את הבצל עד אשר יזהיב.

חותכים את הגמבה לרצועות דקות. את העגבניות חותכים לחתיכות קטנות ( מומלץ לחסוך בזמן באמצעות ה- SLICER  ( ואת השום כותשים. מוסיפים את הרכיבים הללו לסיר, מנמיכים לאש בינונית ומכסים לבישול למשך כ 10 דקות, תוך כדי מערבבים מדי פעם.

מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וספל מים חמים. מערבבים ומכסים את הסיר למשך כ 10 דקות.

מוסיפים את נתחי הדג ומניחים ברווחים ובאופן כזה שכל הנוזלים מכסים אותם. ממשיכים בישול על אש בינונית כאשר הסיר מכוסה, מבלי לפתוח, למשך 10 דקות. לאחר מכן הופכים בעדינות את נתחי הדג לצד השני, מכסים וממשיכים בישול למשך 10 דקות נוספות.

סוגרים את האש, מפזרים 3 כפות מיץ לימון על כל התבשיל, סוגרים את המכסה למשך 10 דקות המתנה ומגישים....
בתאבון J.


המתכון מתאים להכנת 6 מנות. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 204 קק"ל.
פחמימות: 16.5 גר'.
חלבונים: 33.6 גר'.
שומנים: 3.4 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
½1 מנות חלבון
½ מנות שומן.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

חריימה