•  4 יחידות פילה סלמון – 550 גרם סה"כ.
•  25 גרם אגוזי מלך.
•  חופן פטרוזיליה – 20 גרם.
•  4 יחידות שום ללא קליפה – 10 גרם.
•  1 כף גדושה פירורי לחם.
•  1/4 כוס מיץ לימון.
•  2 כפות רוטב טריאקי.
•  2 כפות רוטב צ'לי מתוק.
•  1 כפית חרדל.
•  1 כף שמן זית.
•  פלפל שחור גרוס.

תוספת מומלצת : גזר ופלפל אדום מתקתקים
•  5 יחידות גזר קטן – 60 גרם כל יחידה.
•  1 פלפל אדום גדול – 350 גרם.
•  1 כף שמן זית.
•  1 כף מיץ לימון.
•  1 כף דבש.
•  10 שיני שום  ללא קליפה– 25 גרם.
•  פלפל שחור גרוס.
מצרכים
אופן הכנה
מחממים תנור על 180 מעלות.
הכנת הציפוי:
מניחים בקוצץ ירקות  (  Slicer המומלץ  ) את האגוזים, הפטרוזיליה, השום, פירורי לחם, מיץ לימון , רוטב טריאקי, רוטב צ'לי מתוק, חרדל, שמן זית ומערבבים עד שנוצר הציפוי במרקם אחיד.

תבנית בתנור:
מניחים נייר אפיה על התבנית ומרססים באמצעות תרסיס שמן ב 4 מקומות שבהם תניחו את חלקי הדג ברווחים ( מומלץ תרסיס שמן מסוג VALIRA (. מניחים את חלקי הדג כאשר החלק עם העור מונח כלפי מטה. מניחים באופן שווה שכבה מהציפוי מעל כל יחידת דג. מפזרים פלפל שחור גרוס מעל יחידות הדג לפי טעם. להכניס לתנור למשך כ 20 דקות.  

הכנת התוספת המומלצת המתקתקה:
פורסים במנדולינה את הגזרים לעיגולים מוארכים/ צורת אליפסה ואת הפלפל לרצועות עבות.
מערבבים בעדינות בצלוחית עמוקה את חתיכות הגזרים, הפלפלים, יחידות השום השלמות  ביחד עם הדבש, שמן הזית, מיץ הלימון ופלפל שחור גרוס לפי טעם.
מרססים באמצעות תרסיס השמן, את שאר המקום בתבנית ומניחים את התוספת בשכבה אחת בין חלקי הדג, לאפייה לאותו פרק זמן ולהוציא בו זמנית עם הדג.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
הניתוח התזונתי מתייחס למנת הדג ללא תוספות. 

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 258 קק"ל.
פחמימות: 6.3 גר'.
חלבונים: 25.4 גר'.
שומנים: 14.7 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת חלבון,
3 מנות שומן.

מתכונים

דג סלמון בציפוי אגוזים בסגנון אסיאתי













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!