•  כוס גריסי פנינה – 175 גרם.
•  2 בצלים קטנים – 160 סך  גרם
•  3 יח' פטריות מלך היער -  סך 140 גרם.
•  סלסלת פטריות שמפיניון -  200 גרם.
•  3 יחידות שום – סך 12 גרם
•  ½ כפית פפריקה מתוקה.
•  ¼ כפית לפלפל שחור.
•  ¼ כפית מלח דל נתרן.
•  1 כף שמן זית.
מצרכים
הכנה מראש: להשרות במים את גריסי הפנינה למשך כ- 5 שעות.  חותכים את הבצלים לריבועים קטנים. קוטשים את השום. חותכים את שני סוגי הפטריות לפרוסות עגולות.

במחבת רחבה:
לחמם אש גבוהה, כשהמחבת חם להניח את השמן ומיד את הבצל, לערבב ולטגן למשך כ 5 דקות עד אשר מזהיב. מוסיפים את השום, את הפטריות וממשיכים טיגון למשך כ 10 דקות ולערבב מדי פעם.

סיר:
לחמם על אש גבוהה, לרסס במעט תרסיס שמן להעביר את תכולת המחבת. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומיד גם 1 כוס מים רותחים, מערבבים וסוגרים במכסה למשך כ 10 דקות. פותחים ומוסיפים 1.5 כוס מים רותחים, מכסים שוב למשך 10 דקות נוספות.  אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים, עד שהגריסים יתרככו.
מוציאים מן האש, מניחים בצד למשך כ 5 דקות. פותחים את המכסה... וטיפ: מערבבים היטב  שכן כל הטעמים נמצאים בתחתית, יאמי J

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 208 קק"ל.
פחמימות: 42.5 גר'.
חלבונים: 6.8 גר'.
שומנים: 1.2 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה.
בתאבון

מתכונים

גריסי פנינה ופטריות בנוסח פיקנטי













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!