מושגים

גליקוזילציה - Glycosylation

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
גליקוזילציה הינה תהליך בו סוכרים נקשרים לחלבונים, שומנים או מולקולות אורגניות.
גליקוזילציה של חלבונים הינה תהליך אשר מתרחש לאחר תרגום ויצירת החלבון.
בגוף האדם לתהליך הגליקוזילציה ישנה חשיבות רבה, מאחר וקשירת השייר הסוכרי למולקולת החלבון הינה קריטית למגוון רחב של תהליכים ביולוגיים בניהם:
 
שמירה על קיפול נכון של מולקולת החלבון בתהליך היצירה של חלבונים.
סימון חלבונים.
צימוד תאים.
סימון תאים.
 
לאחר תהליך הגליקוזילציה של חלבונים נוצרים גליקנים – חלבון + שייר סוכרי.
קיימים חמישה סוגים של גליקנים:
 
 N-linked glycans – גליקנים בהם השייר הסוכרי קשור לחנקן של אספרגין או החנקן הנמצא בשרשרת הצידית של ארגינין. גליקנים אלו נוצרים ברטיקולום האנדופלסמטי ונדרשת לה מעורבות של דוליקול פוספאט.
 
O-linked glycans – גליקנים בהם השייר הסוכרי קשור לקבוצת הידרוקסיל – OH של סרין, תראונין, טירוזין והידרוקסיפרולין. גליקנים אלו נוצרים ברטיקולום האנדופלסמטי, באורגן גולג'י, בציטוזול וברגין התא.
 
Glypiation – גליקנים בהם השייר הסוכרי קשור לפוספוליפיד ולחלבון.
 
C-linked glycans - גליקנים בהם השייר הסוכרי  - מאנוז קשור לאטום פחמן בשרשרת הצידית - אינדול של טריפטופאן.
 
Phosphoglycosylation -  גליקנים בהם השייר הסוכרי קשור לקבוצת הפוספט  של פוספוסרין. 
 












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!