לגלוקוזינולטים אין טעם או ריח. לאחר לעיסה או חיתוך צמחים ממשפחת המצליבים, מגיבים הגלוקוזינולטים עם אנזימים ממשפחת המירוסינאז – myrosinase, אשר גורם לשבירה של הגלוקוזינולטים למולקולת גלוקוז ולמולקולת איזותיאוציאנט
מזון כמות גלוקוזינולטים ( מ"ג )  
ב – 100 גר' מזון
גרגיר 392
חרדל 282
כרוב ניצנים 236
חזרת 160
קייל 100
גרגיר הנחלים 94
לפת 92
כרוב 77
כרוב אדום 64
ברוקולי 61
בוק צ'וי 54
קולורבי 46
כרובית 44
 












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מושגים

גלוקוזינולטים -Glucosinolate

לפגישת היכרות ללא
התחייבות וללא תשלום

 
גלוקוזינולטים הינם פיטוכימיכלים המצויים בצמחים מקבוצת המצליבים, כגון: כרוב, ברוקולי, חזרת, חרדל, גרגיר ולפתית.
 
מבחינה כימית, גלוקוזינולטים הינם גליקוזידים, כלומר חלקם האחד הינו גלוקוז ואילו חלקם האחר מורכב משייר אשר מכיל חנקן, גופרית, חמצן ושייר אשר עשוי להיות חומצה אמינית.