•  חציל - 500 גרם.
•  3 קישואים קטנים – סכה 450 גרם.
•  פלפל אדום – 200 גרם.
•  עלי טימין – 7 ענפים.
•  מלח גס – ½ כפית.
•  פלפל שחור גרוס – ¼ כפית.
•  כף שמן זית.
מצרכים
לחמם תנור מראש לחום של 195 מעלות.
לחתוך את החציל לטבעות לרוחב בעובי 1.5 סמ- וכל טבעת לחצות ל 6 או 9 ריבועים תלוי בגודל העיגול. לחתוך כל קישוא לטבעות לרוחב בעובי 1.5 סמ- וכל טבעת לחצות ל 4 רבעים ( את הקטנים לחצות ל 3 J ).
לחתוך את הפלפל לריבועים בגודל בינוני.

לשים בקערה את כל הרכיבים. להוסיף את עלי הטימין, ללא הענפים, את המלח, הפלפל השחור והשמן ולערבב היטב  אך בעדינות.

להניח על תבנית נייר אפיה, לשים את תכולת הקערה ולפזר על פני כל שטח התבנית.

להכניס לתנור למשך כ 35 דקות עד אשר החציל טיפה השחים.
להגיש חם או קר.

המתכון מתאים להכנת 3 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 189 קק"ל.
פחמימות: 17.5 גר'.
חלבונים: 5 גר'.
שומנים: 11 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
2 מנות שומן.
בתאבון

מתכונים

אנטיפסטי חציל קישוא ופלפל













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!