מצרכים
אופן הכנה
הכנת המלית
מניחים את התמרים והצימוקים בקערה ומכסים במים רותחים. מחכים כ- 5 דקות עד אשר יתרככו. מסננים את הנוזלים ושומרים 1/4 כוס מהנוזלים להכנת המלית.
מניחים במעבד מזון את כל הרכיבים למלית ומוסיפים את 1/4 כוס הנוזלים ממי התמרים והצימוקים. מערבבים עד לקבלת מרקם עיסתי.

הכנת אוזני המן
מערבבים את כל רכיבי הבצק עד לקבלת מרקם בצקי אחיד.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לשכבה דקה וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית ומהדקים ב 3 פינות עד לקבלת צורת משולש אוזן המן.
מניחים 
על נייר אפייה את כל המשולשים  במרחק מה זה מזה.

לערבב בצלוחית את החלמון והסילאן ולהבריש על אוזני המן. להכניס לתנור למשך כ- 15 דקות.

המתכון מתאים להכנת 25 יחידות.
ניתוח תזונתי / ערכים ליחידה
ערכים ליחידה:
קלוריות: 117 קק"ל.
פחמימות: 20.1 גר'.
חלבונים: 2.1 גר'.
שומנים: 3.6 גר'.
מנה מחושבת כ - 
1.5 מנות פחמימה,
מנת שומן.
• קמח שיפון סוגת 2 ספלים - 400  גר'.
• דבש, 3 כפות -  60 גר'.
• שמן זית 1/4 כוס - 45 גר'.
• יוגורט עזים בטעם תות 2.9% שומן, 2 כפות גדושות - 40 גר'. 
• אבקת סודה לשתייה,  כפית - 10 גר'. 
• גרידת לימון, 1/2 כפית - 3 גר'. 
• מלח 1/8 כפית - 0.12 גר'
• ביצה + חלבון ביצה M.
רכיבים לבצק
רכיבים למלית
• תמרים חתוכים ללא חרצנים, 1 כוס - 120 גר'.
• אגוזי מלך, 1/2 כוס - 50 גר'.
• צימוקים, 1/4 כוס - 30 גר'.
• סילאן, 1 כף - 20 גר'.
• אבקת חרובים, 1 כף - 10 גר'.
• מיץ מפרי תפוז, 1 כף - 20 גר'. 
• אבקת קינמון, 1/2 כפית - 3 גר'. 












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!
רכיבים להברשת אזני המן
• חלמון ביצה.
• סילאן, כפית - 5 גר'.

מתכונים

אזני המן מקמח שיפון ללא תוספת 
סוכר