במחקר נבדק את הקשר בין מינון צריכת פחמימות וביצועי רכיבה על אופניים לשם זיהוי טווח אופטימלי של צריכת פחמימות בזמן מאמץ.
שיטות:
חמישים ואחד רוכבי אופניים וטריאתלטים בני 7 ± 28 השלימו ארבעה ניסויים. בכל ניסוי ביצעו המשתתפים רכיבה במשך שעתיים ב 95% של עומס עבודה שגרם לריכוז חומצת החלב בדם להגיע ל – 4 מ"מול/ ליטר. מיד לאחר מבחן הרכיבה ביצעו המשתתפים ריצת 20 ק"מ בקצב המהיר ביותר. מינון הפחמימות שניתן למשתתפים היה 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110 ו – 120 גר '(1: 1: 1 גלוקוז פרוקטוז-מלטודקסטרין) לשעה בזמן הרכיבה. צריכת הנוזלים של המשתתפים הייתה ליטר בשעה.
תוצאות:
נמצא קשר מנה תגובה של 1.0%, 2.0%, 3.0%, 4.0%, ו -4.7% כאשר נצרכו פחמימות במינון 9, 19, 31, 48, ו -78 גר'/שעה בהתאמה. במחקר נצפתה ירידה בביצועים כאשר נצרכו יותר מ – 78 גר' פחמימות לשעה.
מסקנות:
נמצא קשר מנה תגובה בין צריכת פחמימות ובין ביצוע מאמצי סבולת (~160 דקות). על פי תוצאו המחקר החוקרים הסיקו כי המינון האופטימלי לשיפור ביצועים בתנאים אלו הינו 78 גר' פחמימות לשעה כאשר המקור התזונתי של הפחמימות הינו גלוקוז פרוקטוז ומלטודקסטרין ביחס 1: 1: 1 .
Smith JW, Pascoe DD, Passe DH, Ruby BC, Stewart LK, Baker LB, Zachwieja JJ.Curvilinear dose-response relationship of carbohydrate (0-120 g·h(-1)) and performance.Med Sci Sports Exerc. 2013 Feb;45(2):336-41.