רקע: לפלבנואידים ואנתוציאנינים ממקורות תזונתיים השפעות פוטנציאליות מועילות על תפקוד תאי האנדותל ( התאים המצפים את הדופן הפנימית של כלי הדם ) במחקרים לטווח קצר, עם זאת, הקשר בין צריכה רגילה וסיכון לאוטם לבבי בנשים אינו ידוע.
מטרה: לבחון את הקשר בין צריכת אנתוציאנינים ופלבנואידים שונים לבין הסיכון לאוטם לבבי.
שיטות: מעקב אחר 96600 נשים, טווח גילים 25-42 שנים, גיל ממוצע 4.7 ± 36.4 שנים, ממחקר בריאות האחיות NHS-II . הנשים הוגדרו כבריאות בתחילת המחקר (1989). צריכת הפלבנואידים חושבה משאלוני צריכת מזון שנאספו בתדירות של 4 שנים ועודכנו למסד הנתונים של משרד החקלאות האמריקני.
תוצאות: במהלך 18 שנות מעקב, דווחו 405 מקרים של אוטם לבבי. נצפה קשר הפוך בין צריכה הגבוהה של אנתוציאנינים וסיכון לאוטם לבבי P=0.03 רווח בר סמך של 95% . נלקחה בחשבון היסטוריה של יתר לחץ דם, אשר לא החלישה את הקשר באופן משמעותי. צריכת 3 מנות ומעלה בשבוע של 2 מזונות עשירים באנתוציאנינים, אוכמניות ותותים, נטתה להיות קשורה לירידה בסיכון לאוטם לבבי בהשוואה לצריכה נמוכה יותר. לא נמצא קשר בין צריכת פלבנואידים לבין הפחתת הסיכון לאוטם לבבי.
מסקנות: צריכת שבועית של כ - 20 מ"ג אנתוציאנינים ( אשר קיימת בכמות של 100 גר' תותים טריים או ב 30 גר' אוכמניות מיובשות ) עשויה להפחית את הסיכון לאוטם לבבי בעיקר בנשים צעירות.
Aedín Cassidy et al. High Anthocyanin Intake Is Associated With a Reduced Risk of Myocardial Infarction in Young and Middle-Aged Women. Circulation: Journal of the American Heart Association,2013.