•  3 פלחי כרובית קטנים –  100 גר'.
•  1 פלח ברוקולי קטן – 60 גר'.
•  1/2 בצל סגול.

עיסת הבשר:
½ קילו בשר טחון  ( מומלץ לשלב בשר רזה עם מעט מחלק שמן יותר, למשל: צלעות/ קשתית ).
1 בצל גדול – 280 גרם.
4 טבליות פטרוזיליה טחון קפוא.
4 טבליות בזיליקום טחון קפוא.
5 שיני שום כתוש ( 4 בבשר, 1 בטחינה ).
20 גרם פירורי לחם.
10 גרם קמח תפוחי אדמה.
כפית בהרט.
½ כפית מלח .
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
לערבב את רכיבי הבשר לעיסה ואפשר בינתיים להניח במקרר.1 חציל גדול 800 גרם –. לפרוס לאורך לפרוסות עבות, כ -10-7 מ"מ.
3 עגבניות – לחתוך לפרוסות בעובי 5 מ"מ.
כף טחינה גולמית.
2 כפות רוטב עגבניות קנוי או להכנה ביתית. (  ½ עגבנייה מגורדת בפומפיה+ ½ עגבנייה חתוכה לריבועים קטנטנים+ ½ כפית רסק עגבניות+ כף מים+ כפית לימון+ 1/8 כפית פפריקה מתוקה+ קמצוץ מלח, בהרט ופלפל שחור ).

ל קטן – 50 גר'.
•  3 גבעולי בצל ירוק – 30 גר'.
•  1 פלפל צהוב בינוני – 140 גר'.
•  1 גזר קטן – 65 גר'.
•  3 עלי חסה.
•  10 עלי נענע.
•  6 יח' אגוזי פקאן – 12 גר'.
•  1 כפית שקדים טחונים / 5 גר'.
•  1 כף מיץ לימון – 10 גר'. 
•  1 כף שמן זית – 10 גר'.
•  פלפל שחור גרוס – קמצוץ.
מצרכים
לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות, להניח על תבנית עם נייר אפיה את פרוסות חציל ומעל קמצוץ מלח גס  ולהכניס לתנור למשך כ 25-30 דקות עד שמזהיב ומתרכך. מסירים את קליפת החציל.
מרססים מעט שמן בדפנות כלי חסין אש בגודל בינוני, מניחים במסודר פרוסות עגבנייה אחד ליד השני בשכבה אחת ומעל מניחים את פרוסות החציל מסודר ובשכבה דקה על כל שטח הכלי. מניחים מעל, בעזרת כף, את רוטב העגבניות בשכבה דקה.
משתדלים שהשכבות תהיינה ישרות, להיעזר בכלי לשטח את השכבות.
מניחים בשכבה שווה את עיסת הבשר, מהדקים עם מזלג ובפינות מיישרים. מכסים ומכניסים לתנור למשך כ 45 דקות עד אשר השכבה למעלה של הבשר קצת קריספי ובעל גוון חום זהב.
הכנת טחינה:  בקערת צלוחית קטנה: כף טחינה גולמית+ שן שום+ ¼ כוס מים + 1/8 כפית מלח.   המרקם צריך להיות נוזלי אך לא מדי.
מפזרים על כל שטח הבשר את הטחינה בצורה שווה.
מסירים מכסה וממשיכים בישול בתנור למשך כ- 10-15 דקות עד שהטחינה קיבלה גוון עדין והמרקם מוצק במעט. 

ראשית, שנית שלישית בישול חימום טיגון ראשית, שנית שלישית בישול חימום טיגון
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 189 קק"ל.
פחמימות: 17.5 גר'.
חלבונים: 5 גר'.
שומנים: 11 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה,
2 מנות שומן.
בתאבון

© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

סינייה בשר בקר