הכנת הניוקי: לפי הוראות הכנה – מרתיחים 3/4 סיר במים, מכניסים את הניוקי למשך כ 5 דקות עד אשר צף . מסננים ומניחים בצד.
הכנת הפרגית: חותכים את הפרגית לקוביות קטנות. את הפטרוזיליה, השמיר והבזיליקום קוצצים. מחממים מחבת ווק, מרססים תרסיס שמן, מניחים את הפרגית ואת כל רכיבי הטיבול: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שום, אורגנו, טימין. מערבבים את הפרגית למשך כ 7-12 דקות כל הזמן. כאשר הפרגית בצבע זהוב- חום ( לפי מידת העשייה הרצויה ) מוציאים ומניחים בצד.
מנקים את המחבת ווק קלות באמצעות נייר סופג. מרססים את מחבת הווק בשמן ומניחים את הניוקי למשך כ 5 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהניוקי מקבל מראה קריספי בגוון זהוב.
מוסיפים למחבת הווק את הפרגית לניוקי, מערבבים כ דקה- שתי דקות ומגישים חם.
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.