יתרונות למעביד:
• יחסי מעביד – עובד- גיבוש העובדים, הגברת הלויאליות והעלאת המורל.
• צמיחה בתפוקת העבודה – גורם לעלייה ברווחי החברה.
• עובד בריא ומאוזן – הפחתת ימי מחלה – חסכון בכוח אדם ובעלויות.
• חשיבה וגישה חדשנית ומתפתחת.
• העשרת הידע והמידע בנושא תזונה בכלל ותזונה במקום העבודה בפרט.
יתרונות לעובד:
• התנהלות תזונתית נכונה ומאוזנת במסגרת מקום העבודה.
• השגת יעדים אישיים – השגת משקל היעד, ירידה באחוזי שומן/ עליה במסת שריר, חיטוב ועיצוב הגוף.
• השגת יעדים חברתיים – קרבה לעובדי החברה ומנהליה בשל עיסוק בהיבט אחר של החיים.
• עובד בריא, בעל אנרגיות חיוביות, מרוכז, ערני, חיוני, בעל קשב מרבי.
• שינוי חשיבה ודפוסי התנהגות לא בריאים באירועי החברה, כגון: ימי הולדת, הרמת כוסית וישיבות.
מטרות הסדנה במקום העבודה:
• חיים עמוסים ובריאים – השילוב בין השניים, שינוי חשיבה ודפוסי התנהגות בסביבת לחץ.
• ימי הולדת, חגים ושאר אירועים בחברה על טהרת הבריאות והג'אנק פוד.
• דרכים יצירתיות לביצוע פעילות גופנית במקום העבודה למול הישיבה הסטטית בכיסא העבודה.
• תזונה כלי לטיפול בבעיות קשב, ריכוז וערנות בחיים בכלל ובמקום העבודה בפרט.
• תזונה וביטחון עצמי, הערכת הסביבה החברתית אותנו והסתכלות על החיים.
• תזונה ככלי לניהול החיים הטובים.
מטרות הסדנה לחיים בכלל:
• לספק לגופכם את האנרגיה הדרושה לשיפור הישגים גופניים מבלי לעלות באחוז השומן.
• מה הקשר בין תזונה וגנטיקה?
• הכרת מנגנוני רעב ושובע.
• שומנים-איזה מהם מדכאים רעב ומרפאים דלקות ואיזה מהם רעים לבריאות.
• פחמימות- איזה מהם משביעים ובריאים ואיזה מהם מרעיבים ופוגעים בבריאות.
• חלבונים – האם בריא וכדאי? מה המינון המתאים?
• הימנעות מהטעיות יצרני המזון וקנייה חכמה בסופר.
• ויטמינים ומינרלים – האם בדיקות הדם נותנות תמונה מלאה על מצבכם הבריאותי?
• תוספי תזונה – האם בכלל צריך אותם? מה הסכנות ומה היתרונות?
• צמחוני וטבעוני ומה שבניהם.
• ביצוע פעילות גופנית מחובבנית ועד מקצוענית – ניפוץ מיתוסים, אפקטיביות הספורט על ענפיו.
• תזונה כגורם להורדת לחץ דם, רמת סוכר ושומנים בדם, טיפול במחלות מטבוליות, בעיות שינה.
• לספורטאים שבניכם- אכילה לפני בזמן ולאחר אימון ( בהתאם לסוג האימון ), מניעת פציעות ואימון יתר. העלאת מסת שריר. שיפור הישגים ספורטיביים. הכנה לתחרויות.
מבנה הסדנה:
מפגש ראשון אישי לשם בניית תפריט אישי
+ שבעה מפגשים קבוצתיים.
מבנה מפגש ראשון אישי לכל עובד:
בניית תפריט אישי.
הבדיקות המבוצעות בפגישה: שקילה, בדיקת אחוזי שומן והיקפים.
ניתוח בדיקות דם.
מבנה שבעה מפגשים קבוצתיים:
א. דיון בנושא תזונה ומתן כלים לניהול התזונה במקום העבודה.
ב. פעילות עם חברי הקבוצה.
ג. מפגש אחד על אחד עם חברי הקבוצה.
ד. חוברות מידע – חוברת רלוונטית לכל מפגש.
הערות כלליות:
1. כל ההרצאות מלוות במצגת שקופיות.
2. מתן מענה והתאמה גם בקרב העובדים הצמחונים והטבעונים שבניכם.