תחליפי מזונות

תחליפי בשר / עוף / דגים

מזון תאור המנה גר'
     
עוף    
בשר עוף,  חזה עוף טרי אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר עוף,  חזה עוף מבושל אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר עוף,  ירך צלוי 1/2 יחידה 110
בשר עוף, חזה הודו טרי אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר עוף,  חזה הודו מבושל אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר עוף, פסטראמה דלת שומן 6 פרוסות 135
שפודי פרגיות  2 שפודים 180
     
בקר    
בשר בקר, סינטה  מבושל צלוי אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר בקר, פילה בקר אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר בקר, אנטריקוט אין יחידת גודל מוגדרת 100
בשר בקר, פסטראמה דלת שומן 5 פרוסות 110
     
דגים    
דג בורי אפוי / צלוי 1/2 מנת פילה 100
דג בקלה מבושל מנת הגשה 130
דג הליבוט אפוי / צלוי 2/3 מנת הגשה 112
דג טונה בהירה, משומר במים קופסה / לאחר סינון 100
דג טונה בהירה, משומר בשמן קופסה / לאחר סינון 100
דג סול מבושל במים 1/2 מנת הגשה 100
דג סלמון אפוי / צלוי 3/4 מנת הגשה 100
 
 
תיאור מנה: בממוצע  200 – 150 קק"ל, כ – 25 גר' חלבון, תכולת שומן משתנה. 
• מאחר ותכולת הנתרן בפסטראמה גבוהה, פסטראמה אינה תחליף מומלץ לחזה עוף. 

• בשר בקר מומלץ הינו סינטה או פילה. אנטריקוט עתיר שומן - מומלץ לא יותר מפעם בשבוע.  

• טונה מכילה כספית, למבוגר לא מומלץ לאכול יותר מ - 3 קופסאות בשבוע. 

מומלץ לשים לב: