•  3 קופסאות טונה במים.
•  3 עגבניות בינוניות – 160 גרם ליחידה.
•  קופסת רסק עגבניות.
•  יח' פלפל חריף – 25 גרם - לאוהבי חריף עדין  או 2 יח' לאוהבי חריףףף.
•  8 שיני שום – 30 גרם.
•  לאוהבי כוסברה: 30 גרם.לאוהבי הפטרוזיליה: 30 גרם.
•  כפית כמון.
•  כפית פלפל שחור.
•  ¼ כפית מלח.
•  כף שמן זית.
מצרכים
קוצצים את השום, חותכים את הפלפלים לטבעות, חותכים את העגבניות לריבועים קטנים, קוצצים את הכוסברה או הפטרוזיליה.

מחממים מחבת עמוקה על אש גבוהה, מוסיפים את השמן ומיד את השום הקצוץ וטבעות הפלפלים.

מערבבים כדקה- שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות,  את העגבניות, מתבלים במלח ומערבבים.

מוסיפים את הטונה המסוננת וכן 1/3 כוס מים רותחים ומערבבים.
מוסיפים כמון, פלפל שחור וכוסברה/ פטרוזיליה ( מה שבחרתם ) וממשיכים בישול על אש גבוהה כ- 5 דקות ולא לערבב.

מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כרבע שעה ללא ערבוב.
מוציאים מהאש, מערבבים ומגישים.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 148 קק"ל.
פחמימות: 8.5 גר'.
חלבונים: 20.5 גר'.
שומנים: 3.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
½ מנת פחמימה,
מנת חלבון,
½ מנת שומן.
​.
בתאבון
המתכון יכול להחליף את מנת הטונה בתפריט שלכם - מדובר במנה של 100 גר' לאחר סינון. 
איך לשלב את המתכון בתפריט היומי?
בתאבון.

מתכונים

תבשיל טונה בסגנון מקסיקני חריף













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!