•  2 כוסות גרגירי חומוס מוכנים מקופסת שימורים –  170 גרם כל כוס.
•  קופסת תרד  - 250 גרם.
•  2 בצלים בינוניים – 170 גרם כל אחד.
•  עגבנייה בינונית – 170 גרם.
•  3 יחידות שיני שום –  4 גרם ליחידה.
•  פלפל שחור גרוס לפי טעם.
•  1/2 כפית מלח מופחת נתרן.
•  1/2 כפית פפריקה מתוקה.
•  לא חובה: קוביית פטרוזיליה קפוא.
•  לא חובה: קוביית שמיר קפוא.
•  קמצוץ כמון – 1/8 כפית.

 
מצרכים
אופן הכנה
קוצצים את הבצל בקוצץ ירקות ( מומלץ SLICER ( מחממים סיר על להבה גבוהה, מרססים תרסיס שמן ( מומלץ VALIRA למילוי רב פעמי ) ומטגנים את הבצל כ 5 דקות עד אשר יזהיב.
כותשים את שיני השום. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות. מוסיפים אותם לסיר ומערבבים למשך כ 2 דקות.
מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים את גרגירי החומוס, פלפל שחור גרוס, מלח, 1/2פפריקה מתוקה, כוס מים ומערבבים למשך כ 2 דקות.
מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ 3-5 דקות עד שעלי התרד מתרככים.
( מומלץ: מוסיפים את קוביות השמיר, הפטרוזיליה וקמצוץ הכמון, מערבבים )
מערבבים וממשיכים בישול למשך כ 10 דקות נוספות.

המתכון מתאים להכנת 3 מנות.

 
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 270 קק"ל.
פחמימות: 50 גר'.
חלבונים: 15 גר'.
שומנים: 1 גר'.
מנה מחושבת כ - 
3 מנות פחמימה,
2/3 מנת חלבון.












© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!

מתכונים

תבשיל חומוס ותרד