Facebook

אחד ממתכוני העוף האהובים ביותר הינו השניצל! למרות שהגרסה המטוגנת הינה הפופולרית ביותר, תופתעו לגלות שגם הכנה של שניצל בתנור או במחבת טעימה לא פחות ( אולי אפילו יותר ). המתכון מתאים לתהליך של ירידה במשקל, עלייה במסת השריר ולספורטאים באופן כללי. 

טיפ - תזמנו את הכנת השניצלים בסמוך לזמן אכילתם. עם יציאתם מהתנור, מתקבל מרקם קריספי מבחוץ ומרקם רך וטעים מבפנים. 
מצרכים                                                                                   

•  חזה עוף – 420 גרם.
•  קורנפלור – 2 כפות / 40 גרם.
•  פירורי לחם – 60 גרם.
•  חלבון  ( החלק הלבן שבביצה ) –  2 יחידות.
•  תרסיס שמן זית ( כמות של 1 כף ).


אופן הכנה                                                                               

טובלים את חזה העוף משני צדיו בקורנפלור כך שיצופה בשכבה לבנה, לאחר מכן טובלים בחלבון ולבסוף טובלים בפירורי לחם.

הכנה בתנור: מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים נייר אפיה על תבנית. מניחים על התבנית את יחידות השניצל. אופים למשך כ 10-12 דקות.  הופכים את השניצלים לצד שני, מרססים בשמן זית ומחזירים לתנור לכ- 7-10 דקות נוספות.

הכנה במחבת: מחממים מחבת על אש גבוהה. מרססים בשמן זית צד אחד של השניצל ומניחים על אותו הצד במחבת, מנמיכים לאש בינונית כ 5-7 דקות עד שאותו צד בצבע זהוב עדין. מרססים בשמן זית את הצד החשוף, הופכים וממתינים כ 5-7 דקות עד שיזהיבו.

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
ערכים למנה.
קלוריות: 283 קק"ל.
פחמימות: 19.3 גר'.
חלבונים: 37 גר'.
שומנים: 6.5 גר'.
מנה מחושבת כ - 
מנת פחמימה
2 מנת חלבון

 מנת שומן.

ניתוח תזונתי למנה / קציצה
בתאבון


שניצל בתנור / מחבת