•  חצי קילו בשר בקר צ'אך- קוביות בגודל קטן- בינוני, כ 2-3 סמ.  ( אפשר גם בשר כתף. מומלצים בשל היותם בשרים רזים ומתאימים מאוד לתבשילי קדירה ).
•  כף קורנפלור גדושה- 15 גרם.

•  בצל בינוני – 230 גרם- לחתוך לקוביות גדולות.
•  2 חבילות גדולות  גבעולי סלרי ללא עלים-  500 גרם - לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
•  2 ראשי שורש פטרוזיליה – 150 גרם -  לחתוך לקוביות קטנות.
•  גזר גדול- 150 גרם -  לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
•  קולורבי גדול – 480 גרם - לחתוך לריבועים בגודל בינוני.
•  2 עגבניות בינוני–  240 גרם - לחתוך ל 4-6 חתיכות.
•  15 שיני שום – 3 גרם ליחידה.
•  3/4 כוס יין אדום-  150 גרם.
•  כפית פפריקה מתוקה .
•  חצי כפית פפריקה חריפה.
1 כפית סוכר חום.
2 כפות שמן זית.
3 ענפי תימין.
2- 1.5 כוס מים רותחים.
מצרכים
לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן ואת הבצל, לערבב כ 1-2 דקות, שהבצל נעשה שקוף.

לערבב היטב  את הקורנפלור עם הבשר ולהוסיף לסיר, לערבב כ 2-3 דקות עד שהבשר מקבל גוון עדין מכל צידיו.
לפזר בסיר מעל הבשר: את הסלרי, ראשי פטרוזיליה, גזר, קולורבי, לסדר ברווחים את שיני השום.

להוסיף את המים הרותחים, יין אדום, לפזר מעל הכל: פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, עלי תימין ( ללא ענפים ), כף השמן. להניח את העגבניות מעל הכל ברווחים.

לכסות, להביא לרתיחה. להנמיך את האש לאש קטנה- בינונית למשך כשעתיים וחצי. לא להפוך ולא לגעת.

כעבור שעתיים וחצי, אם נותרו נוזלים- לפתוח את המכסה, להעלות לחום גבוה ולהמשיך כ 10 דקות, עד שרוב הנוזלים הצטמצמו. להוציא מהכיריים, לערבב קלות ולהגיש. 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
אופן ההכנה
ניתוח תזונתי / ערכים למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 376 קק"ל.
פחמימות: 31 גר'.
חלבונים: 48 גר'.
שומנים: 15 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנות פחמימה,
2 מנות חלבון,
3 מנות שומן.
בתאבון

מתכונים

קדירת צ'אך בירקות שורש ויין













© כל הזכויות שמורות לבעלי האתר: ליאור שנהב. אין להעתיק, לשכפל, לפרסם, לצלם או לעשות שימוש כלשהו בתוכן עמוד זה, ללא אישור מראש בכתב מהנהלת האתר. אין להתייחס למידע באתר כאל עצה רפואית , כתחליף לעצה רפואית או כתחליף להתייעצות עם כל בעל מקצוע אחר. התוספים המתוארים אינם תרופות ואינם תחליף לתרופות. כל העושה במידע זה שימוש על מנת לטפל בעצמו או באדם אחר, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד!