Facebook

קדירת צ'אך בירקות שורש ויין

מתכונים

מנת בשר בקר בסגנון אירופאי. המתכון מתאים לספורטאים, עלייה במסת השריר. המתכון נטול גלוטן. המתכון דורש השקעה וזמן, מתאים יותר לבשלנים שבניכם או למי שרוצה להתפנק במנה מושקעת.  
מצרכים                                                                                   

•  חצי קילו בשר בקר צ'אך- קוביות בגודל קטן- בינוני, כ 2-3 סמ.  ( אפשר גם בשר כתף. מומלצים בשל היותם בשרים רזים ומתאימים מאוד לתבשילי קדירה ).
•  כף קורנפלור גדושה- 15 גרם.

•  בצל בינוני – 230 גרם- לחתוך לקוביות גדולות.
•  2 חבילות גדולות  גבעולי סלרי ללא עלים-  500 גרם - לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
•  2 ראשי שורש פטרוזיליה – 150 גרם -  לחתוך לקוביות קטנות.
•  גזר גדול- 150 גרם -  לחתוך לעיגולים בגודל בינוני.
•  קולורבי גדול – 480 גרם - לחתוך לריבועים בגודל בינוני.
•  2 עגבניות בינוני–  240 גרם - לחתוך ל 4-6 חתיכות.
•  15 שיני שום – 3 גרם ליחידה.
•  3/4 כוס יין אדום-  150 גרם.
•  כפית פפריקה מתוקה .
•  חצי כפית פפריקה חריפה.
1 כפית סוכר חום.
2 כפות שמן זית.
3 ענפי תימין.
2- 1.5 כוס מים רותחים.



אופן הכנה                                                                               

לחמם סיר גדול על אש גבוהה, להוסיף את כף שמן ואת הבצל, לערבב כ 1-2 דקות, שהבצל נעשה שקוף.

לערבב היטב  את הקורנפלור עם הבשר ולהוסיף לסיר, לערבב כ 2-3 דקות עד שהבשר מקבל גוון עדין מכל צידיו.
לפזר בסיר מעל הבשר: את הסלרי, ראשי פטרוזיליה, גזר, קולורבי, לסדר ברווחים את שיני השום.

להוסיף את המים הרותחים, יין אדום, לפזר מעל הכל: פפריקה מתוקה וחריפה, סוכר, עלי תימין ( ללא ענפים ), כף השמן. להניח את העגבניות מעל הכל ברווחים.

לכסות, להביא לרתיחה. להנמיך את האש לאש קטנה- בינונית למשך כשעתיים וחצי. לא להפוך ולא לגעת.

כעבור שעתיים וחצי, אם נותרו נוזלים- לפתוח את המכסה, להעלות לחום גבוה ולהמשיך כ 10 דקות, עד שרוב הנוזלים הצטמצמו. להוציא מהכיריים, לערבב קלות ולהגיש. 

המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
ניתוח תזונתי למנה
ערכים למנה.
קלוריות: 376 קק"ל.
פחמימות: 31 גר'.
חלבונים: 48 גר'.
שומנים: 15 גר'.
מנה מחושבת כ - 
2 מנת פחמימה,
 2 מנת חלבון,
3 מנת שומן. 
בתאבון